Πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, παρά το ότι είχε απέναντί του έναν αντίπαλο που έπαιρνε όλα τα "σπόρια" κι έπαιζε δυνατά χωρίς να τιμωρειται.
Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος, ειδικά στο β μέρος, όταν ανέπτυξε ταχύτητα και δούλεψε τους αυτοματισμούς του.
Το παιχνίδι άρχιε με αρκετές εκπλήξεις από τους δύο προπονητές στην ανακοίνωση των ενδεκάδων, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προτιμά τους Τάισον και Τόμας Μουργκ αντί των Γιάννη Κωνσταντέλια και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Φατίχ Τερίμ, από την άλλη, ξεκίνησε με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης, ένεκα της απουσίας του τραυματία Φώτη Ιωαννίδη, ενώ στο βασικό σχήμα βρέθηκαν οι νεοαποκτηθέντες Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι, Τάσος Μπακασέτας και Βίτορ Ούγκο, με τον Γουίλιαμ Αράο να μετατίθεται στη φυσική του θέση, στα χαφ.
Τελικά, σε αυτό το σκάκι νικητής ήταν ο Λουτσέσκου, καθώς πήρε το 100% από όλους, ειδικά στο β μέρος. Οι παίκτες του, όποτε έβρισκαν χώρους (και τους έβρισκαν συχνά) ήταν... φωτιά.
Περιέργως, στο ντέρμπι φάνηκε -κι όχι με τον σωστό τρόπο- η διαιτησία. Φυσικά δεν υπήρχε το μεγάλο λάθος που θα έφερνε τούμπα το παιχνίδι, αφού ο VAR έδρασε σωστά σε όλες τις περιπτώσεις: Και το γκολ του Κουλιεράκη ήταν οφσάιντ (για το γκολ του Μπράντον δεν υπήρχε αμφιβολία, φαινόταν και με γυμνό μάτι) και η ανατροπή από τον Τάισον ήταν πέναλτι, αφού ο παίκτης του ΠΑΟΚ πατά τον αντίπαλό του που πέφτει θεαματικά στο χόρτο. Όμως στις φάσεις που δεν παρεμβαίνει ο VAR, το στραγάλι σφύριζε... στραβά. Για παράδειγμα, ο Γεντβάι θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο  με δύο κόκκινες από την αρχή του β μάρους, όμως αντ' αυτού διατηρήθηκε σκανδαλωδώς στο παιχνίδι και, μάλιστα, στα χασομέρια έχασε κορυφαία ευκαιρία να φέρει το ματς στην ισοπαλία, στις δύο καλές ευκαιρίες που είχε, μετά το 2-1, ο Παναθηναϊκός. Θα ξεχαστούν όλα, όμως, καθώς ο ΠΑΟΚ νίκησε...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα
Γκολ: 43' Ντεσπότοφ, 56'  Ντεσπότοφ / 51' Μπακασέτας (πέν.)
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Ρόχιτ Σάγκι (Νορβηγία), βοηθοί Όιστάιν - Σιμόν Γίτερλαντ, Τομ Χάραλντ Γρένεβιρ (Νορβητία) 4ος Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Var Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία), Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου), Παρατηρητής Ιωάννης Σπυρόπουλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ)
Κίτρινες:  50' Τάισον, 52' Μουργκ, 77' Μπάμπα, 90+1' Κουλιεράκης / 65' Τζούρισιτς, 79' Μπερνάρ.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (88’ Σβαμπ), Μουργκ (78’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (72’ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (72’ Α. Ζίβκοβιτς), Μπράντον (88’ Τζίμας).  
Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (64’ Λημνιός), Μπακασέτας, Μαντσίνι (88’ Βιλένα), Βίτορ Ουγκό (46’ Τζούρισιτς), Γέντβαϊ, Αϊτόρ (46’ Μπερνάρ), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ (46’ Τσέριν), Αράο.