Μέσα στον επόμενο μήνα θα δημοπρατηθεί η Πλατεία Ελευθερίας, για να μετατραπεί σε Πάρκο Μνήμης, με πόρους του Πράσινου Ταμείου, από το οποίο, ο δήμος Θεσσαλονίκης πήρε θετική γνωμοδότηση, σύμφωνα με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη.
Όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αύριο σε σύσκεψη με κυβερνητικούς φορείς, θα τεθεί το θέμα χώρων στάθμευσης καθώς, σήμερα, η πλατεία λειτουργεί ως πάρκινγκ του δήμου. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αισιοδοξεί ότι «θα δρομολογήσουμε τη λειτουργία ενός ή δύο χώρων στάθμευσης οι οποίοι θα απέχουν σε μια απόσταση 350 -400 μέτρα ώστε να μην χαθούν οι θέσεις στάθμευσης για το κοινό της Θεσσαλονίκης σε ένα δύσκολο περιβάλλον», 
Ο κ. Αγγελούδης, που δεν χάνει ευκαιρία να πει ότι έχει αφήσει πίσω του τη διαμάχη με την διοίκηση Ζέρβα, πρόσθεσε: «Λυπάμαι αν αυτό στενοχωρεί κάποιους αλλά χαίρονται οι περισσότεροι. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίζουμε πλέον μέσα στον Φεβρουάριο με τη δημοπράτηση του έργου, όπως ακριβώς είχαμε πει. Μια δημοπράτηση που οφείλουμε στη Θεσσαλονίκη».
Θυμίζοντας έναν παλιότερο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για δύο τοπόσημα, το Πάρκο Μνήμης και το Μουσείο Ολοκαυτώματος.