Μια τσάντα, με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, χρήματα, δυο κινητά, ένα τάμπλετ και διάφορα έγγραφα, από σταθμευμένο φορτηγό, έκλεψε 31χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη, λίγο αργότερα, από αστυνομικούς του τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. για κλοπή από φορτηγό αυτοκίνητο.
Η κλοπή έγινε προχθές 17/01/2024 το μεσημέρι, από το φορτηγό 48χρονου, που το είχε παρκάρει σε δρόμο της Πυλαίας. Ο 48χρονος κατήγγειλε το περιστατικό κι άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.
Λίγο αργότερα, εντοπίσθηκε ο 31χρονος στην περιοχή του Δενδροποτάμου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων (τα δύο κινητά τηλέφωνα, κάποια χρήματα και η ηλεκτρονική συσκευή), καθώς και διαβατήριο που είχε κλαπεί από την περιοχή της Καλαμαριάς τον προηγούμενο μήνα. Μάλιστα, ο 31χρονος δήλωσε ψεύτικο ονοματεπώνυμο στους αστυνομικούς. Όταν, όμως, έγινε η εξακρίβωση των στοιχείων του, διαπιστώθηκε το πραγματικό του ονοματεπώνυμο, καθώς και ότι είχε καταδικαστεί, από τρία δικαστήρια, για ληστεία, κλοπή κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων, σε συνολική ποινή φυλάκισης εννέα ετών και πέντε μηνών.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και ψευδή κατάθεση, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.