Άλλαξε απότομα από σήμερα το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια διαδέχτηκε χιονόνερο και τσουχτερό κρύο.
Οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χιονίσει το βράδυ και στο κέντρο της πόλης, ενώ θεωρούν σίγουρη τη χιονόπτωση σε περιοχές όπως το Πανόραμα, το Ωραιόκαστρο, τα Μετέωρα, το Ρετζίκι, η Άνω Πόλη, η Τριανδρία και το Κρυονέρι.
Με αφορμή τα έντονα καιρικά που αναμένονται στον νομό Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της πως από σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο, θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες. Παράλληλα, από τις 2 μετά το μεσημέρι απαγορεύτηκε η διέλευση φορτηγών και λεωφορείων από την Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.
Η απαγόρευση αφορά παντός είδους φορτηγό με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρους άνω του 1,5 τόνου, καθώς και όλα τα λεωφορεία, επί της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από το ύψος του Κόμβου Κ-13 (Νοσοκομείο Αγ. Παύλος) έως το ύψος του Κόμβου Λαχαναγοράς. Η απαγόρευση θα αρθεί μετά την ύφεση των καιρικών φαινομένων - η ανακοίνωση της Τροχαίας δεν προβλέπει ακριβή ημερομηνία και ώρα.
Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ.),  τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι και τα εκχιονιστικά μηχανήματα.
Χωρίς αλυσίδες επίσης μπορούν να είναι τα οχήματα με χιονολάστιχα, εκείνα που φέρουν ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό Μ+S.
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, οι αλυσίδες θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχουν σε κάθε ΙΧ. Σε διαφορετική περίπτωση το πρόστιμο ανέρχεται στα 80 ευρώ.