Αποφασισμένη να μη κάνει πίσω και να ολοκληρώσει τα έργα για το FlyOver με την πρακτική των ΣΔΙΤ εμφανίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Παύλο Μαρινάκη.
Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη, σε σχετική ερώτησηγια το αίτημα τοπικών φορέων να αρχίσει η κατασκευή του έργου μετά την παράδοση του μετρό, αίτημα που εξέφρασαν πριν μερικές ημέρες ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης και σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εμφανίστηκε κάθετος, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση είναι υπέρ των μόνιμων κι όχι των προσωρινών λύσεων.
«Από την αρχή το είπαμε ότι πάμε να βρούμε μόνιμες λύσεις σε χρόνια προβλήματα της πόλης και σίγουρα θα έχουμε μια προσωρινή ταλαιπωρία, που προσπαθούμε να είναι η λιγότερο δυνατή. Το μετρό, το έχουμε πει, έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση συνολικά, θα είναι όπως λέει το χρονοδιάγραμμα, τον Νοέμβριο, δηλαδή, έτοιμο και σίγουρα θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα με άμεση επέκταση, εντός εξαμήνου, και στην Καλαμαριά, για τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Προτιμούμε, λοιπόν, να μην κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, να μην παίρνουμε προσωρινά μέτρα – πολλές φορές χρειάζονται και το κάνουμε– αλλά να παίρνουμε κυρίως μόνιμα μέτρα, για να λύνουμε μόνιμα και διαχρονικά προβλήματα», τόνισε.
Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, έχουν ληφθεί τα εξής μέτρα:
  • Οι τροχονόμοι έχουν αυξηθεί από πενήντα σε εκατό. 
  • Αυξήθηκαν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. 
  • Δρομολογήθηκαν νέα λεωφορεία
  • Έρχονται τον Απρίλιο, τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
  • Δρομολογήθηκε διέλευση μέσα από το Στρατόπεδο Καρατάσιου. 
  • Θεσπίστηκαν έκτακτες διαδρομές για έκτακτα περιστατικά. 
Για τον ΟΑΣΘ, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι μετά τις προσλήψεις νέων οδηγών που υλοποιήθηκαν μετά από 11 χρόνια, αυξάνονται τα δρομολογημένα λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη. «Περισσότερα από 300 λεωφορεία του ΟΑΣΘ, κυκλοφορούν, σήμερα, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια. Η αύξηση αυτή αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου και της καθημερινότητας των κατοίκων. Με την προμήθεια 110 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο και φυσικά, με τη λειτουργία του Μετρό, το δεύτερο εξάμηνο του 2024, προχωράμε στη σταδιακή αποσυμφόρηση του προβλήματος της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη» ,υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.