Νέο τρόπο διοίκησης εισήγαγε ο Στέλιος Αγγελούδης. Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μπορεί να όρισε πάρα πολλούς αντιδημάρχους (14 τον αριθμό) και εντεταλμένους συμβούλους (άλλους έντεκα), όμως, όπως πληροφορούμαι, έχει οργανώσει δίπλα του ένα μίνι διευθυντήριο, που ελέγχει καθημερινά το δημοτικό έργο και προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις.
Δε θέλει, μου λένε, να αποσπώνται οι αντιδήμαρχοι από το έργο τους, που είναι η υλοποίηση της πολιτικής που χαράσσεται, με το να σχεδιάζουν νέες πολιτικές και νέες «γραμμές». Γι αυτό και αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στους κοντινούς του ανθρώπους.
Κάποιοι από αυτούς, όπως ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο Γιώργος Σουρβίνος, απέκτησαν θεσμική ιδιότητα: Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, επί χρόνια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου -κι άλλα τόσα και παραπάνω δημοτικός σύμβουλος- συνδράμει στο έργο του δημάρχου όσον αφορά σε θέματα στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού του δημοτικού έργου. Γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας μιας διοίκησης και, ήταν θέμα ημερών, η αξιοποίησή του. Ο Γιώργος Σουρβίνος  συνδράμει στο έργο του δημάρχου όσον αφορά σε θέματα κυκλοφορίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ευταξίας στο δημόσιο χώρο. Ως παλιός αξιωματικός της Τροχαίας, έχει πολλά να δώσει, μου λένε.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Σουρβίνος δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά οι ανάγκες που έχουν προκύψει σε ζητήματα κυκλοφοριακά και ευταξίας, έκαναν απαραίτητη την παρουσία του.
Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν ο Θανάσης Παππάς, πρώην (επί Μπουτάρη) αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, που παίζει στα δάχτυλα τέτοια θέματα και ο Χασδάι Καπόν, επίσης αντιδήμαρχος της διοίκησης Μπουτάρη, που είναι ο «άνθρωπος των αριθμών».
Στη στενή αυτή ομάδα συμπεριλαμβάνεται και η Γεωργία Κωτίδου, νέα γενική γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης. Η παρουσία της θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ... 
Μου λένε, επίσης, ότι οι συναντήσεις της ομάδας είναι καθημερινές, ενώ υπάρχει και μία εβδομαδιαία, στην οποία προστίθενται οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, αναλόγως με τους στόχους που έχουν τεθεί για το άμεσο χρονικό διάστημα.
Φυσικά, όλα αυτά θα κριθούν εκ του αποτελέσματος...

Γράφει ο Περαστικός