ΜΑΤ - Αγρότες σημειώσατε... ένα! Η αστυνομία σταμάτησε, σήμερα το μεσημέρι, την προσπάθεια των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της Χαλκιδικής να κατέβουν, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στη Θεσσαλονίκη, με μπλόκο στο ύψος του Λακκώματος.
Οι αγρότες είχαν εκφράσει την επιθυμία να κατέβουν, με λίγα αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ, στη Θεσσαλονίκη όπου σκόπευαν να αποκλείσουν, συμβολικά, το Διοικητήριο και να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Στ. Κωνσταντινίδη. Οι αγρότες κινήθηκαν από το δρόμο Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, όμως, στο ύψος του Λακκώματος, η αστυνομία σταμάτησε τα, περίπου 50, τρακτέρ.
Οι αγρότες προσπάθησαν να σπάσουν τις προστατευτικές μπάρες και να κινηθούν μέσω των χωραφιών, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Κάποιοι αγρότες κινήθηκαν με τα τρακτέρ τους από επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, όμως κι εκεί η αστυνομία τοποθέτησε περιπολικά, ή, σε κάποιες περιπτώσεις οι αστυνομικοί στήθηκαν στο οδόστρωμα ο ένας δίπλα στον δρόμο και, περίπου στις 14:30 αποφάσισαν να επιστρέψουν στα Νέα Μουδανιά και να κλείσουν εκεί, το δρόμο.
Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο δρόμος προς Χαλκιδική ήταν κλειστός και η συγκοινωνία διεξαγόταν μέσω Γαλάτιστας.
Το απόγευμα οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη ώστε να καταλήξουν σε προτάσεις που θα παρουσιάσουν στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλή Κοτζιά, οι αγρότες της περιοχής ζητούν «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%», καθώς για την περίπτωσή τους δεν εξαγγέλθηκε κάποιο μέτρο.