Σε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού των μπλόκων, σήμερα Πέμπτη 15 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας, προχωρούν οι αγρότες.
Για την ίδια ώρα ώρα όμως έχει προγραμματισθεί και μια δεύτερη σύσκεψη στις Σέρρες με αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία και τον Έβρο, σύσκεψη που σύμφωνα με τους αγρότες είχε αποφασιστεί μόλις βγήκαν από το Μέγαρο Μαξίμου και από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη. Οι εκπρόσωποι των μπλόκων της Κεντρικής Μακεδονίας διευκρίνισαν πάντως ότι θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδικη σύσκεψη και ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται λόγος για διάσπαση μεταξύ των μπλόκων. Συγκεκριμένα, από τη Βόρεια Ελλάδα στη Νίκαια θα βρεθούν εκπρόσωποι από τα μπλόκα των Μαλγάρων, Μουδανιών, Δερβενίου, Χαλκηδόνας, Πέλλας, Κιλκίς, Κουφαλίων.
Θα εξεταστούν δύο προτάσεις: Να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο ή να πραγματοποιηθεί πορεία μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση από την πλευρά της διαμηνύει ότι δεν συζητάει με κλειστούς δρόμους, τονίζοντας παράλληλα ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια για μεγαλύτερες παροχές, έχουν εξαντληθεί.
Υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων εμφανίζονται και οι αγρότες των Μαλγάρων, οι οποίοι σήμερα θα πάρουν μέρος στην πανελλαδική συνέλευση των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας.
Για συνέχιση των κινητοποιήσεων κάνουν λόγο και οι αγρότες της Χαλκιδικής, οι οποίοι θα κατέβουν στη σύσκεψη στη Νίκαια και από σήμερα θα προχωρήσουν σε δίωρους αποκλεισμούς της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών στο ύψος του κόμβου Μουδανιών και συγκεκριμένα από τις 6 έως τις 8 το βράδυ.
Την κλιμάκωση του αγώνα με συντονισμένες δράσεις αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου στη συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες Τετάρτη κατά τη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού της ΠΑΘΕ. Οι αγρότες της περιοχής της Κάρλας ζητούν, με επιστολή τους, νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως τονίζουν, «πλέον δεν έχουν γη να καλλιεργήσουν».