Στο πεζοδρόμιο και στους ανοικτούς χώρους της νότιας(ΧΑΝΘ( και της βορειοδυτικής(Συντριβάνι) πύλης της ΔΕΘ, καθώς και στο πεζοδρόμιο της Αγγελάκη, παρέταξαν τα τρακτέρ τους οι αγρότες οι οποίοι ήρθαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας για να διαμαρτυρηθούν για το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και για τη νέα ΚΑΠ.
Πρώτοι έφθασαν αγρότες από την επαρχία Λαγκαδά και τις Σέρρες οι οποίοι συναντήθηκαν αρχικά στο Δερβένι και από εκεί με περισσότερα από 200 τρακτέρ και οχήματα, σε κομβόι, κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στη νότια πύλη της ΔΕΘ.






Ακολούθησαν αγρότες με -περίπου- 100 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από τη Χαλκηδόνα, τα Κουφάλια, Λουδία, Μεσημβρία, Ευρωπό και Γιαννιτσά που έφτασαν -κι αυτοί- σε κομβόι στη Θεσσαλονίκη. Έφθασαν στη ΧΑΝΘ μέσω της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, με παρατεταμένα κορναρίσματα. Είχαν τοποθετήσει στα τρακτέρ τους ελληνικές και μάυρες σημαίες, αλλά και πανό με συνθήματα. Ένας κουβαλούσε κι ένα... φέρετρο.
Από δίπλα έπλεαν αλιευτικά σκάφη, με τους ψαράδες να συμπαραστέκονται κι αυτοί στον αγώνα των αγροτών.
Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν και ενσωματώθηκαν μαζί τους και αγρότες από το μπλόκο των Μουδανιών μαζί με συναδέρφους τους από την Επανομή. 







Στη συνέχεια οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους έτσι ώστε να μην εμποδίζεται, κατά το δυνατόν, η κυκλοφορία. 
Ακολούθησαν ομιλίες αγροτοσυνδικαλιστών. 
Ο Γιάννης Παναγής αντιπρόεδρος του  Αγροτικού Πανσερραϊκού Συλλόγου τόνισε: «Με τη σημερινή κινητοποίηση κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και αναδεικνύουμε τα μέγιστα προβλήματα που έχει συνολικά ο πρωτογενής τομέας. Πρόκειται για μια συμβολική κατάληψη στην γιορτή της αγροτιάς που είναι η Agrotica . Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για αυτό βλέπετε διαμαρτυρίες σε όλη την Ευρώπη. Ζητάμε να συνεχίσει ο αγρότης να παράγει για να υπάρχει συνέχεια στην διατροφική αλυσίδα και την πρωτογενή παραγωγή.  Είμαστε εδώ και στέλνουμε πολιτικό μήνυμα εκεί που πρέπει».







Οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να μείνουν στο σημείο και τις τέσσερις ημέρες που θα διαρκέσει η Agotica.
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ είναι του φωτορεπόρτερ Νώντα Στυλιανίδη.