Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε ότι «δεν κωλύεται η υπογραφή σύμβασης με αντικείμενο την εκτέλεση δρομολογίων σε 40 γραμμές αστικού - περιαστικού χαρακτήρα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ», κάτι που σημαίνει ότι τα ΚΤΕΛ μπορούν να εκτελούν τα δρομολόγια αυτά.
Για το θέμα είχε καταθέσει προσφυγή ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης. Ζητούσε να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του δικαστηρίου που είχε απορριφθεί το σχέδιο σύμβασης μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για την ανάθεση του συγκοινωνιακού έργου σε 40 περιαστικές γραμμές της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης -κάτι που έγινε. 
Η σύμβαση θα έχει διάρκεια έως 31/10/2024, έναντι αποζημίωσης 28.036.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με δικαίωμα παράτασης δύο μηνών έναντι αποζημίωσης 5.848.000. Πλέον, ο Οργανισμός και τα ΚΤΕΛ μπορούν να υπογράψουν τη σύμβαση και τα δρομολόγια να γίνονται απρόσκοπτα.
Το πρόβλημα, βέβαια, με τις γραμμές αυτές, είναι ότι δεκάδες οδηγοί έκαναν αίτηση και προσλήφθηκαν στον ΟΑΣΘ, με αποτέλεσμα τα ΚΤΕΛ να έχουν λεωφορεία και να μην... έχουν οδηγούς. Φαίνεται, όμως, ότι με τη σύναψη νέων συμβάσεων, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί.
Όσο για το να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση, ο ΟΣΕΘ , σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμος να διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό με αντικείμενο την ανάθεση του συγκοινωνιακού έργου σε αυτές τις γραμμές, για χρονικό διάστημα δέκα ετών. Βέβαια, οι διαδικασίες των διεθνών διαγωνισμών διαρκούν, συνήθως -μαζί με τις προσφυγές- περίπου έναν χρόνο, όμως αυτό το χρονικό διάστημα καλύπτεται πλέον, με τη νέα σύμβαση για την οποία άναψε το «πράσινο φως» το Ελεγκτικό Συνέδριο.