Ανοιγοκλειώμενη πέργκολα η Νομική του ΑΠΘ! Υπό κατάληψη τελεί ξανά η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.. Μόλις λίγη ώρα μετά την εκκένωση της σχολής κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλη φοιτητικών παρατάξεων προχώρησαν στην εκ νέου κατάληψη της Νομικής.
Όπως αναφέρουν φοιτητές σε βίντεο που ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από πιέσεις των φοιτητικών συλλόγων αποχώρησαν από το campus του ΑΠΘ, τέτοιες εικόνες δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια μας . Η σχολή της νομικής τέλει κανονικά υπό κατάληψη σύμφωνα με την απόφαση της γενικής της συνέλευσης. Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί υπουργείου Γκλαβίνη, δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας καταστέλλουν»!
Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές αύριο (20/02) αναμένεται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για το ποια θα είναι το επόμενα βήματα τους.Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τερματισμό της κατάληψης στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.
Νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις είχαν εισέλθει στους χώρους της Σχολής και είχαν ανοίξει τις πόρτες που είχαν κλείσει οι καταληψίες με αλυσίδες και λουκέτα. Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλειαν κάθε πιθανή δίοδο προς το κτίριο διοίκησης του Ιδρύματος.
Αυτό, πάντως, κράτησε λίγα λεπτά της ώρας...
Είχε προηγηθεί, το περασμένο Σάββατο, επιστολή του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Παναγιώτη Γκλαβίνη, με την οποία απηύθυνε έκκληση να αρθεί η κατάληψη ώστε να σωθεί η εξεταστική. Ο κοσμήτορας ενημερώθηκε από την αστυνομία να παραλάβει το κτίριο, κάτι, που, όμως, δεν έγινε δυνατό. «Είναι μία εμβληματική σχολή, διότι διδάσκουμε δίκαιο και η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο κτίριο είναι παράνομη και κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορεί να ψηφίσει και να σταματήσει τη χρήση μιας δημόσιας υπηρεσίας, από τους νόμιμους χρήστες της» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γκλαβίνης.