Από θαύμα αποφεύχθηκε το μακελειό σήμερα το μεσημέρι, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Οι άγνωστοι που έστειλαν εκρηκτικό μηχανισμό στην Πρόεδρο Εφετών είχαν σκοπό να σκοτώσουν, χωρίς να υπολογίζουν απώλειες.
Όπως έγινε γνωστό, ο φάκελος περιείχε 500 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας, με τους ειδικούς της Ασφάλειας και του Στρατού να υποστηρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αν γινόταν έκρηξη θα διαλύονταν τα γραφεία σε μια ακτίνα τουλάχιστον δέκα μέτρων.
Να σημειωθεί ότι ο φάκελος βρισκόταν στο γραφείο της δικαστή εδώ και δέκα ημέρες επειδή η αποδέκτης είχε αναρρωτική άδεια. Η Πρόεδρος Εφετών αποφάσισε να το πάρει σήμερα στο σπίτι της, καθώς αναγραφόταν επάνω ως αποστολέας η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σήμερα, ομως, έτυχε να την παραλάβει από το γραφείο ο σύζυγός της, απόστρατος του στρατού με πείρα στα εκρηκτικά. Διαπίστωσαν ότι το δέμα περιείχε κάτι σαν μεταλλικό κουτί και το πέρασαν από το μηχάνημα των ακτίνων Χ που υπάρχει στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε το πραγματικό περιεχόμενο του.
Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σήμανε συναγερμός και άμεσα ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και εξουδετέρωσαν την βόμβα.