Σε δίωρη αποχή, από τις 11:00-13:00, προχωρά σήμερα ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα τα μέλη του θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, μετά το περιστατικό με τον φάκελο που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό κι εντοπίστηκε χθες στην αλληλογραφία της Προέδρου Εφετών, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, από σήμερα το δικαστικό μέγαρο θα λειτουργεί με αυξημένα μέτρα ασφαλείας: Η είσοδος σε αυτό θα επιτρέπεται αφού πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος σε όλους όσοι εισέρχονται αλλά και στα προσωπικά τους αντικείμενα. Να σημειωθεί ότι, λόγω της αποχής των δικηγόρων, το κοινό που εισέρχεται είναι σαφώς μειωμένο.
Υπενθυμίζεται ότι χθες σήμανε συναγερμός όταν εντοπίστηκε στα δικαστήρια φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε αποσταλεί προ 10ημέρου και θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα, αν έσκαγε. Ο φάκελος περιείχε 500 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα και συνδεσμολογία, ώστε να εκραγεί με το που θα άνοιγε, έφερε ως αποστολέα την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και παραλήπτη την Πρόεδρο Εφετών και το γραφείο της, στον 3ο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Καθυστέρησε 10 μέρες να φθάσει στα χέρια της καθώς η ίδια είχε αναρρωτική άδεια.
Η δικαστικός υπέθεσε ότι περιείχε το ημερολόγιο της Ένωσης, όμως ο έμπειρος εν αποστρατεία στρατιωτικός σύζυγός της, που από σύμπτωση είχε πάει να την παραλάβει χθες από το γραφείο της, αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και ο φάκελος στάλθηκε στα μηχανήματα ακτίνων χ του μεγάρου. Εκεί επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και κλήθηκε η αντιτρομοκρατική, που διενεργεί και τις έρευνες.
Ο φάκελος - βόμβα απενεργοποιήθηκε τελικά από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ.