«Θεωρούμε, ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά, υπάρχει μια τεράστια κερδοσκοπία εις βάρος των πολιτών, λίγες εταιρείες βγάζουν υπερκέρδη στις πλάτες των ελλήνων, που πληρώνουν υπέρογκα τα προϊόντα στη χώρα μας, επιπλέον δεν υπάρχουν μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που θα βοηθήσουν έτσι ώστε να διατηρηθεί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο το εισόδημα των πολιτών, που καταρρέει η μέρα με την ημέρα».
Αυτό υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με πολίτες, κατά την επίσκεψη του το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.
Όπως πρόσθεσε, το ΠΑΣΟΚ έχει αναδείξει «σε μεγάλο ζήτημα και το στεγαστικό. Κάναμε και μία συζήτηση στη Βουλή με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη, όπου δυστυχώς ο πρωθυπουργός δεν έδωσε λύσεις και έδειξε ότι δεν έχει κανένα συγκροτημένο πρόγραμμα και σχέδιο για το πώς θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις τιμές των ακινήτων».
Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αρχικά είπε ότι δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. πρόσθεσε, ότι «ο τόπος έχει ανάγκη μία ισχυρή αντιπολίτευση, μιας ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση» και ο στόχος του ΠΑΣΟΚ ενόψει και των ευρωεκλογών είναι να πείσει την ελληνική κοινωνία για τη δική του εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης «απέναντι στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας».
Σε ερώτηση για τυχόν διαφοροποιήσεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Σπυρόπουλος υποστήριξε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπως και στα υπόλοιπα ζητήματα, θα αποφασίσει ενιαία την κοινοβουλευτική στάση που θα κρατήσει. «Είμαστε αρνητικοί στο νομοσχέδιο που έφερε το υπουργείο Παιδείας για μια σειρά από λόγους. Η θέση μας θα είναι ενιαίο σε αυτά τα ζητήματα», είπε χωρίς να αναφέρει τους λόγους αυτούς.
Νωρίτερα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση στο δημαρχείο της Καλαμαριάς με τη δήμαρχο Χρυσά Αράπογλου για θέματα του δήμου και ευρύτερα της αυτοδιοίκησης.