Σπείρα ληστών εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, χθες (13-02-2024), δύο 19χρονοι Ρομά και 22χρονος αλλοδαπός οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, με τέσσερις συνεργούς τους που αναζητούνται, διέπραξαν 13 ληστείες στο χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2023 ως εφέτος τον Φεβρουάριο.
Οι τρεις συλληφθέντες είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν καφέ στην Καλαμαριά. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς με τη συνδρομή και συνεργασία των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, Εγκλημάτων κατά Ζωής, Αναζητήσεων, της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Αναλήψεως συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς.
Πεδίο δράσης των νεαρών ληστών ήταν περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας και της Ξηροκρήνης. Προτιμούσαν τα ψιλικατζίδικα και τα καφέ κι έκλεψαν, συνολικά, το χρηματικό ποσό των 20.643 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 6.600 ευρώ. 

Ως συνεργοί συνελήφθησαν19χρονος ελληνικής καταγωγής, 16χρονη αλλοδαπή και 31χρονο αλλοδαπός, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ενώ αναζητείται 21χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης συμμορίας ατόμων που είχαν ενωθεί για τη διάπραξη ληστειών τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράνομη κατακράτηση, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους δράστες εργάζονταν ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν σε κάποια από τα καταστήματα, συγκεντρώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν, για το πού έβαζαν οι υπάλληλοι τα χρήματα και τα καπνικά προϊόντα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν στις ληστείες (κυρίως φούτερ με κουκούλα μαύρου χρώματος), πιστόλι κρότου, δύο γεμιστήρες, μαχαίρι και σιδερογροθιά.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία