Τρεις Ρομά κι ένας αλλοδαπός αποτελούν τη σπείρα των διαρρηκτών που είχε ρημάξει το δημόσιο φυτώριο Λαγκαδά καθώς και εταιρία ταχυμεταφοράς δεμάτων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για άνδρες ηλικίας 33, 21 39 και 28 ετών. Από αρχές Ιανουαρίου του 2022 έως τέλη Ιανουαρίου του 2024, προέβησαν σε τρεις κλοπές από καταστήματα ταχυμεταφορών και άλλες τρεις κλοπές από φυτώριο της Υπηρεσίας Αναδάσωσης Θεσσαλονίκης. Έκλεψαν πλήθος εργαλείων, ταχυδρομικών δεμάτων, 300 λίτρα πετρέλαιο, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν (03-02-2024) το πρωι, στο σπίτι του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα εργαλείων – μηχανημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ενώ κάποια από αυτά αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους υπευθύνους του φυτωρίου. Βρέθηκαν, ακόμη, πληθώρα καλωδίων αλουμινίου, τα οποία είχαν διαχωριστεί από το πλαστικό περίβλημά τους, την κατοχή των οποίων επίσης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και δύο ακαταχώρητα κυνηγητικά όπλα, για τα οποία ο 33χρονος στερούνταν σχετικών αδειών οπότε και συνελήφθη. 
Επίσης, στο σπίτι του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα, ως προϊόντα κλοπής.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία