Μια φιλόζωη, από τη Λητή, που είχε συγκεντρώσει στο σπίτι της και σε οικόπεδο δίπλα στην κατοικία της 54 αδέσποτα, καλείται να πληρώσει βαρύ πρόστιμο, καθώς τα περισσότερα από αυτά ήταν ατσιπάριστα, ενώ και οι συνθήκες διαβίωσής τους δεν ήταν καλές.
Περίοικοι είχαν κάνει καταγγελίες στην αστυνομία και το πρωί της 8 Φεβρουαρίου 2024 αρμόδιοι για την εφαρμογή του Νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου, αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου, παρουσία δικαστικού λειτουργού και εκπροσώπου του Δήμου της περιοχής, έκαναν έλεγχο στο σπίτι και το οικόπεδο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι 16 σκυλιά ζούσαν μέσα στο σπίτι της γυναίκας, ενώ άλλοι 38 στο διπλανό οικόπεδο, σε άσχημες συνθήκες. 



Αρχικά στη γυναίκα επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ για τις συνθήκες που παρείχε. Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι 46 από τα ζώα δεν είχαν ηλεκτρονική ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας, γεγονός για το οποίο επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια των ζώων το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των 59.800 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα οκτώ σκυλιά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 10.400 ευρώ για έλλειψη βιβλιαρίου υγείας και παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης.


Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία