Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των παραγωγών βερικόκων της Χαλκιδικής που επλήγησαν πέρσι από το χαλάζι, τις οποίες χαρακτηρίζει «τεράστιες». 
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, τον Απρίλιο το 2023 τα βερίκοκα της Χαλκιδικής επλήγησαν από καταστροφικό χαλάζι, με τις ζημιές στις καλλιέργειες, σε πολλές περιπτώσεις να φτάνουν στο 100%. Τότε, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε δεσμευτεί σε ταχεία καταβολή των αποζημιώσεων, με δεδομένο ότι για πολλούς παραγωγούς η καταστροφή αυτή σήμαινε ολική απώλεια εισοδήματος. 
Οι καταγραφές του ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκαν, όμως, σύμφωνα με την κ. Μάλαμα, «τα πορίσματα δεν εκδόθηκαν ποτέ και φυσικά οι παραγωγοί δεν έλαβαν τις αποζημιώσεις τους». Προσθέτει ότι προεκλογικά η κυβέρνηση δεσμεύονταν για τάχιστη διεκπεραίωση των διαδικασιών, «αλλά μόλις τελείωσε η προεκλογική περίοδος ο ΕΛΓΑ κυριολεκτικά ξέχασε τους πληγέντες βερυκοκοπαραγωγούς». 
Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να κατάβαλε άμεσα τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς της Χαλκιδικής.