Συνεχείς είναι, πλέον, στη Θεσσαλονίκη, οι έλεγχοι ανηλίκων, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αστυνομικοί ελέγχουν διάφορες περιοχές και χαρτογραφούν τις κινήσεις και τις παρέες ανήλικων, που εμπλέκονται σε περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας, καθώς η βία στις προεφηβικές και εφηβικές ηλικίες παρουσιάζει έξαρση.
Τελευταία επιχείρηση αυτή που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το απόγευμα ως και το βράδυ της 24 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου. Συνέδραμαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά 76 νεαροί και νεαρές, από τους οποίους 66 ήταν ανήλικοι και δέκα ενήλικες.
Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.