Αυτό που ήθελε απόψε το πέτυχε ο Άρης: Να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με -τουλάχιστον- ένα γκολ υπέρ του στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του κυπέλλου. Και το γκολ του Βέλεθ που του δίνει το δικαίωμα να λέει ότι, πλέον, βλέπει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα ένας τελικός κυπέλλου μετά από 14 έτη...
Ο Άρης σπατάλησε ένα ημίωρο κι έδωσε, από το 1' ως το 30' στον Παναιτωλικό το δικαίωμα στο όνειρο. Ήταν, όμως, ο Κουέστα που έβαλε στοπ στις προσπάθειες των γηπεδούχων.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο α' μέρος να φύγουν για τα αποδυτήρια με 0-1. αλλά τη σπατάλησαν.
Στο β μέρος ήρθε το γκολ για τον Άρη κι από εκεί κι ύστερα το παιχνίδι ήταν μεν βαρετό, αλλά στα μέτρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Είχε πετύχει τον αρχικό στόχο κι είχε νσ σκέφτεται και τον δεύτερο ημιτελικό στην έδρα του και με τον κόσμο του, αλλά και τους αγώνες του πρωταθλήματος ως τα πλέι οφ. Το να μην πετύχει γκολ ο Άρης στο Κ. Βικελίδης και να δεχτεί δύο, είναι... mission imposible για τους Θεσσαλονικείς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού
Γκολ: - / 64' Βέλεθ
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Αριστ. Διαματόπουλος (Αρκαδίας), βοηθοί: Τρύφ. Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Ανδρ. Μεϊντάνας (Αχαΐας), 4ος Ανδρ. Γκάμαρης (Αθηνών), VAR Αν. Παπαπέτρου, Ιορδ. Απτσόγλου (Αθηνών), Παρατηρητής Δημ. Θάνος (Ηπείρου).
Κίτρινες: 34′ Μαλής, 43′ Σενγκέλια, 85′ Τσιγγάρας, 90’+1′ Καρέλης, 90’+1′ Μαυρίας / 53′ Βερστράτε
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαλής, Ντουάρτε, Στάγιτς (83' Μαυρίας), Τσιγγάρας, Σίλβα, Λιάβας, Χατζηθεοδωρίδης (70' Ντουάρτε), Χουάνπι (77' Πέρεζ), Πέδρο (77' Καρέλης), Σενγκέλια (70' Λομόνακο).
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε (89' Ντουκουρέ), Νταρίντα (89' Φετφατζίδης), Μάνου Γκαρθία (70' Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (56' Σαμόρα), Μορόν (89' Ανσαριφάρντ).