Την Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των «16» του Europa Conference League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/2) στην έδρα της UEFA και ήδη έχουν... ηχήσει καμπανάκια τόσο στη Νιόν της Ελβετίας όσο και στις Αρχές των δύο χωρών. 
Ο «Δικέφαλος» θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στην Κροατία στις 7 Μαρτίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 14/3.
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ του γνώριμου, Γιόσιπ Μίσιτς, ξεκίνησε την φετινή ευρωπαϊκή της περιπέτεια από τα προκριματικά του Champions League, όπου έμεινε εκτός συνέχειας από την ΑΕΚ, με μία ήττα (1-2) και μία ισοπαλία (2-2) στην OPAP Arena. Ήταν ένα παιχνίδι στη σκιά της δολοφονίας ενός φιλάθλου της ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια αιματηρών επεισοδίων γύρω από το ΑΕΚ OPAP ARENA. Όλοι θυμόμαστε πώς οι χούλιγκαν της κροατικής ομάδας μπήκαν από τους Ευζώνους Κιλκίς και διέσχισαν ανενόχλητοι όλη την Ελλάδα ώσπου έφθασαν στην Αθήνα όπου και συγκρούστηκαν με Έλληνες οπαδούς.
Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι ικανό να κινητοποιήσει την αστυνομία, καθώς, ήδη, άρχισαν οι συζητήσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για το πώς θα διαφυλαχθεί η ασφάλεια όλων τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο παιχνίδι.

Πώς η Ντινάμο έφθασε στο ματς με τον ΠΑΟΚ

Μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, η ομάδα του Ζάγκρεμπ «έπεσε» στα πλέι οφ του Europa League όπου αποκλείστηκε από την Σπάρτα Πράγας. Παρότι είχε κερδίσει με 3-1 στο πρώτο ματς, έχασε με 4-1 στη ρεβάνς και αποχαιρέτησε και αυτή την διοργάνωση.
Στον όμιλό της στο Conference League τερμάτισε 2η, πίσω από την Βικτόρια Πλζεν, με απολογισμό τρεις νίκες και τρεις ήττες, αφήνοντας εκτός την Μπαλκάνι και την Αστάνα.
Στα πλέι οφ του Conference League πέτυχε μεγάλη πρόκριση επί της Μπέτις, με νίκη (0-1) στην Ισπανία και ισοπαλία (1-1) στην Κροατία.
Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 3η θέση με 44 βαθμούς, έξι λιγότερους από την πρωτοπόρο Ριέκα, έχοντας, όμως, έναν αγώνα λιγότερο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη δύναμη του κροατικού ποδοσφαίρου, με 24 πρωταθλήματα και 16 Κύπελλα. Αγωνίζεται στο 35.000 θέσεων «Μάκσιμιρ», στην πρωτεύουσα της Κροατίας.

Ποιοι είναι οι Κροάτες

Προπονητής μετά την απόλυση του Ιγκόρ Μπίσκαν, έπειτα από τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, είναι ο Βόσνιος Σεργκέι Γιακίροβιτς με θητεία κυρίως στην Κροατία, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με την Ζρνιέσκι την σεζόν 2021-2022.
Η χρηματιστηριακή της αξία εκτιμάται στα 70 εκατ. ευρώ, με πιο ακριβό της παίκτη τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, Μάρτιν Μπατούρινα, ο οποίος κοστολογείται στα 18 εκατ. ευρώ. Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της την φετινή αγωνιστική περίοδο είναι ο Μπρούνο Πέτκοβιτς, ο οποίος μετρά 14 γκολ και επτά ασίστ σε 28 παιχνίδια.
Ο ΠΑΟΚ θα βρει μπροστά του έναν πρώην ασπρόμαυρο: Τον Γιόσιπ Μίσιτς που παίζει δανεικός από την Πορτογαλέζικη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.  Ο Μίσιτς έχει καταγράψει φέτος 35 παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να σκοράρει.

Οι δυο ομάδες έχουν... παρελθόν

Ο ΠΑΟΚ είχε βρει απέναντί του την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και το 2010, σε όμιλο του Europa League. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 1-0 στην Τούμπα με τέρμα του Βλάνταν Ίβιτς και έπαιξε τα «ρέστα» του για πρόκριση στην Κροατία, στο ματς του δευτέρου γύρου. Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 60ο λεπτό με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή και άνοιξε τον δρόμο για την παρουσία της ομάδας στους «32» της διοργάνωσης.