Μια μεγάλη παράδοση έριξε, απόψε, ο Παναθηναϊκός: Σε 19 ματς κυπέλλου είχε 18 ήττες και μία ισοπαλία. Στο 20ο παιχνίδι, πήρε και τη νίκη.
Πώς έγινε αυτό; Ο ΠΑΟΚ, για άλλη μία φορά, άργησε να ξυπνήσει. Και, αυτήν τη φορά, δέχτηκε και γκολ. Άντε να γυρίσεις το ματς σε μια γρήγορη και πιεστική ομάδα που σου έδινε γήπεδο και είχε στηθεί άριστα στην άμυνα...
Ο Λουτσέσκου είχε φέρει τα πάνω - κάτω για άλλη μία φορά, άφησε στον πάγκο κάποιους που, ίσως να είχαν βοηθήσει περισσότερο, έκανε τις αλλαγές του, αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν αργά. Έμεινε και με δέκα σε μία φάση που, μπορεί κι ο Τερίμ να είδε τον Μπακασέτα να φεύγει με κόκκινη, αλλά προηγούνταν, έχανε τον ψευτοφόρ του και δεν τον ένοιαζε τόσο, ενώ ο Λουτσέσκου έχανε τον Τάισον, από τον οποίο περίμενε να γυρίσει το παιχνίδι...
Ειδικά μετά τις αποβολές, ποδόσφαιρο δεν είδαμε. Ως τότε, οι ευκαιρίες ήταν λίγες.
Για τη φάση με τις κόκκινες, ήταν σαφώς μια σωστή διαιτητική απόψαση. Ο Μπακασέτας σπρώχνει, ρίχνει κουτουλιά, σφαλιάρες και πιάνει από το λαιμό και μετά πέφτει με... χρονοκαθυστέρηση. Ο Τάισον αντιδρά στην κουτουλιά, ρίχνει τις... σφαλιάρες του και όταν βλέπει την κόκκινη, καταλαβαίνει τι έγινε, αλλά είναι αργά για την ομάδα του.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα
Γκολ: - / 53' Σπόραρ
Δοκάρια: 90+4' Μεϊτέ / -
Διαιτητής: Άλαρντ Λίντχουτ (Ολλανδία), βοηθοί Ρόγκιερ Χόνιγκ, Πάτρικ Ίνια (Ολλανδία), 4ος Ιωάν. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), VAR Έρβιν Μπλανκ (Ολλανδία), Βασ. Νικολακάκης (Λασιθίου), παρατηρητής Βασ. Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας).
Κίτρινες: 85' Ζ. Ζίβκοβιτς / 24' Γέντβαϊ, 48' Πέρεθ, 86' Μλαντένοβιτς.
Κόκκινες: 80' Τάισον / 80' Μπακασέτας.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας (63’ Μεϊτέ), Σβαμπ (76’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο (63’ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (63’ Τάισον), Μπράντον (71’ Σαμάτα).
Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Nτραγκόφσκι, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (86’ Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Αράο, Ρούμπεν Πέρεθ, Μπακασέτας, Μπερνάρ (86’ Βαγιαννίδης), Τσέριν (87’ Σένκεφελντ), Παλάσιος (68’ Μαντσίνι), Σπόραρ (74’ Ζέκα).