Οργή και πόνος. Οργή που ξεχειλίζει και πόνος ανείπωτος, έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας -στην πλειοψηφία τους νέοι... Αυτό ήταν το σκηνικό στο «σημείο μηδέν», όπου οι συγγενείς των αθώων θυμάτων τίμησαν, σήμερα, τη μνήμη τους και τέλεσαν μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών τους.
Όλοι, όμως, συμφωνούσαν σε ένα: «Οι φυχές τους θα αναπαυθούν όταν αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας κι όταν πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι». Στο στόχαστρό τους βρέθηκε, πρώτος από όλους, ο τότε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής...
«Όχι άλλος πόνος, όχι άλλα θύματα» ήταν η ευχή που έβγαινε από όλα τα στόματα. Τα μάτια, δακρυσμένα. Τα χείλη σφιγμένα. Τα χέρια τρεμάμενα. Οι καρδιές βαριές...
Τραγικές φιγούρες γονείς, σύζυγοι και αδέρφια των θυμάτων, οι οποίοι, φορώντας αυτοκόλλητα με με πένθιμη κορδέλα, έδωσαν υπόσχεση ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για να οδηγηθούν στη φυλακή όλοι οι υπεύθυνοι.
Ο χώρος του δυστυχήματος δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές γέμισε λουλούδια, στεφάνια, πανό με τις φωτογραφίες των θυμάτων με σύνθημα «Έγκλημα στα Τέμπη», κεριά...
Στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το μοιραίο βράδυ, από την οποία κατ' απαίτηση των διοργανωτών έλειπαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, ράγισαν καρδιές όταν τον λόγο πήραν συγγενείς των θυμάτων.
«Μάρθη μου, γιατί να ζω εγώ και όχι εσύ», φώναξε κλαίγοντας ο Αντώνης Ψαρόπουλος, που έχασε την κόρη του. «Το νεκροταφείο έγινε δεύτερο σπίτι μας και το σπίτι μας δεύτερο νεκροταφείο», είπε η Φωτεινή Κοκάλα - Μπέζα, η οποία ζήτησε συγγνώμη από την αδικοχαμένη κόρη της Φραντσέσκα που την έφερε «σε αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο». Απευθυνόμενη στους πολιτικούς υπενθύμισε την εντολή που έχουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών και να εφαρμόζουν ό,τι σχετίζεται με την ασφάλειά τους. 
«Χορτάσαμε ψέματα από τους υπευθύνους, ξεκινώντας από τον πρωθυπουργό», είπε ο Ηλίας Παπαγελής πατέρας της 18χρονης Αναστασίας.
«Το πένθος σας είναι αβάσταχτο, γιατί δεν έχετε θάψει τα παιδιά σας ακόμη. Οι τάφοι είναι ανοιχτοί. Όταν δεν δικαιώνεται ο πεθαμένος, ο τάφος μένει ανοιχτός»  είπε ο πατέρας Ευάγγελος, που βαφτίζει παιδιά στην Αφρική με τα ονόματα των θυμάτων.