Τα μέλη σπείρας ληστών που έδρασε στη Θεσσαλονίκη και την Ημαθία, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, μετά την έρευνα που διήρκεσε τρία χρόνια! Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι οι δύο από αυτούς βρίσκονται, ήδη, στις φυλακές, καθώς συνελήφθησαν για άλλες υποθέσεις.
Πρόκειται για τρεις Ρομά, ηλικίας 31, 36 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, δικογραφία για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ρύθμισης θεμάτων που αφορούν σε όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμού και άλλες διατάξεις.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες, με άλλους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2021, διέπραξαν τρεις ληστείες: Τις δύο σε επιχειρήσεις στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και μία σε κοσμηματοπωλείο της Καλαμαριάς. Επίσης διέρρηξαν το τελωνείο Θεσσαονίκης και έκλεψαν πινακίδες Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου. Η παράνομη δράση τους, τους απέφερε 110.000 ευρώ.
Σε όλες τις περιπτώσεις φορούσαν κουκούλες και γάντια, ώστε να μην αναγνωρίζονται.
Οι δύο είναι ήδη κρατούμενοι, ενώ για την υπόθεση βρέθηκε και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων(τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα.