Άλλο ένα αυτογκόλ πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας. Εμφανίστηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τους έβαλε να πάνε σε εκλογές, έβγαλε μπροστά την Γεροβασίλη, εξέθεσε τις αγαπημένες επιλογές του (όπως την Κατερίνα Νοτοπούλου) και στο τέλος μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του...
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας πετυχαίνει θεαματικό αυτογκόλ. Τουλάχιστον, αυτήν τη φορά το μόνο που ζημιώθηκε ήταν το μπλοκ των πρώην προεδρικών εντός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ... Γιατί στα προηγούμενα αυτογκόλ του, με πρώτη και καλύτερη την περίφημη αυταπάτη του χρέους, ζημιώθηκε όλος ο Ελληνικός λαός, είτε τον είχε ψηφίσει, είτε όχι.
Πλέον, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δυο δρόμους για να επιλέξει έναν: Ή να ιδιωτεύσει, όπως άλλοι πρώην πρωθυπουργοί, ή να ιδρύσει ένα δικό του κόμμα, με την ελπίδα ότι ο ελληνικός λαός θα ξεχάσει -για άλλη μία φορά- την πρόσφατη ιστορία της χώρας και θα τον εμπιστευθεί εκ νέου.
Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και, αυτός ο «ουρανοκατέβατος», όπως, ούτε λίγο ούτε πολυ, τον αποκαλούσαν στο κόμμα του, εξέθεσε στελέχη με χρόνια πείρας και αρκετές διαδρομές σε άλλους πολιτικούς χώρους. Απομένει να αποδείξει ότι μπορεί να εμπνεύσει και να ξεπεράσει την μικρή ψυχολογική διαφορά που (δημοσκοπικά, τουλάχιστον) τον χωρίζει από το άλλο κόμμα της κεντροαριστεράς, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη.

Γράφει ο «Περαστικός»