Θετική ως προς τις προθέσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη, να διεκδικήσει την ανακούφιση της πόλης από τις επιπτώσεις κατασκευής του FlyOver εμφανίζεται σε γραπτή ανακοίνωσή της, η παράταξη του πρώην δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, «Ναι στη Θεσσαλονίκη».
«Είναι απολύτως θεμιτή έως και επιβεβλημένη η πρόθεση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να συμβάλλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων από την κατασκευή του Fly Over στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Βέβαια, δεν λείπουν οι αιχμές από την ανακοίνωση. Όπως το ότι, σύμφωνα με την παράταξη Ζέρβα, «το σύνολο των προτάσεων που παρουσίασε ο Δήμαρχος στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, αποτελούν συνέχεια -και εν πολλοίς επανάληψη- των προτάσεων που είχαν ήδη διατυπωθεί το περασμένο καλοκαίρι από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και άλλους φορείς, στις πρώτες σχετικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου», ή πως «η υλοποίησή τους δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη χωρίς την εξασφάλιση προϋποθέσεων, σε προσωπικό, χρηματοδότηση και συντονισμό εκ μέρους της Πολιτείας». Ή, ακόμη, με την επισήμανση πως «Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι Διοίκηση σταδιακά υιοθετεί έστω και εμμέσως, όλα τα στοιχεία του αιτήματος που είχε αιτηθεί ο Δήμος τον περασμένο Δεκέμβριο -και που συστηματικά απαξίωσε μετά την ανάληψη των καθηκόντων της- σχετικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία. Για παράδειγμα, τα 5.000.000 € που σύμφωνα με τον Δήμαρχο απαιτούνται για τη νυκτερινή αποκομιδή, δεν είναι παρά η μετάφραση της αύξησης του κόστους αποκομιδής (καύσιμα, φθορά και συντήρηση οχημάτων, μισθολογικό, κλπ) που είχαμε επισημάνει ως συνέπεια μιας αναγκαίας τέτοιας προσαρμογής λόγω της κατασκευής του Fly Over».
Ειδικά, για την εξαγγελία της διεκδίκησης 2.500 επιπλέον θέσεων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου της πόλης η παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» υποστηρίζει ότι «δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα, ούτε θα αντισταθμίσουν  επαρκώς την αναμενόμενη απώλεια πολλών θέσεων στάθμευσης στην οικονομική «καρδιά» της πόλης (με την έναρξη εργασιών στην Πλατεία Ελευθερίας και την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας) αν προηγουμένως δεν εξασφαλιστεί η ομαλή αστική συγκοινωνία, ως κίνητρο μη χρήσης του αυτοκινήτου από τους κατοίκους περιφερειακών δήμων, που εργάζονται στο κέντρο της πόλης, ή το επισκέπτονται για άλλους λόγους».
Στα... θετικά της ανακοίνωσης, μετριέται ότι στην παράταξη Ζέρβα τονίζουν: «Εμείς θα στηρίξουμε τις προθέσεις αναμένοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».