Την κυριαρχία της ΝΔ δείχνει και η μέτρηση της Opinion Poll, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action24: Το κυβερνών κόμμα κερδίζει μισή μονάδα μέσα στις τελευταίες 20 μέρες και φτάνει στο 34,4% στην εκτίμηση ψήφου, με τη διαφορά του από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει στις 21 μονάδες, παρά το κέρδος 1,5 μονάδων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να σημειώνει απώλειες. Έχασε σχεδόν μιάμιση μονάδα μέσα στο τελευταίο 20ήμερο και δείχνει κολλημένο στην τρίτη θέση, με τον Ανδρέα Λοβέρδο, το κόμμα του οποίου καταγράφεται στο 2,9% στην εκτίμηση ψήφου, να ξεπερνά τον Νίκο Ανδρουλάκη στην γενική δημοφιλία.

Η Opinion εμφανίζει την Ελληνική Λύση με οριακά διψήφιο ποσοστό - στο 10,1% - μπροστά από το ΚΚΕ, που καταγράφηκε στο 9,4%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μικρή διαφορά από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στην έβδομη θέση, μπροστά από τον Αλέξη Χαρίτση, τον Δημήτρη Νατσιό και τον Βασίλη Στίγκα. Παράλληλα, το 62,5% δηλώνουν «λίγο ή καθόλου» ικανοποιημένοι με τις εξηγήσεις του σχετικά με την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Στα γενικά ερωτήματα, το πρόβλημα που απασχολεί περισσότερο τον κόσμο είναι η ακρίβεια (55,1%), καθώς το 43% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί από την αύξηση των τιμών, μόλις το 17% δηλώνει ευχαριστημένο ή λίγο ευχαριστημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας (και το 82% δηλώνει λίγο ως καθόλου ευχαριστημένο), ενώ παρόμοια είναι και τα ποσοστά ικανοποιήσης για την κυβερνητική αντιμετώπιση της τραγωδίας των Τεμπών: Το 70,3% δηλώνει λίγο ή καθόλου ευχαριστημένο από τις κυβερνητικές αντιδράσεις.

Καθόλου, ή λίγο ευχαριστημένο είναι και το 62% των ερωτηθέντων σχετικά με τις εξηγήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για το ζήτημα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Η στάση της Εκκλησίας στο θέμα του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ικανοποιεί μόλις το 36,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό μειώνεται ακόμη περισσότερο όσον αφορά την απόφαση της Εκκλησίας να μην βαπτίζει τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών: Το 65,1% δηλώνει καθόλου, η λίγο ευχαριστημένο.

Τέλος, το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει πως είναι πιθανό ή και πολύ πιθανό, να ψηφίσει άλλο κόμμα στις ευρωεκλογές από ό,τι ψήφισε στις εθνικές εκλογές.