Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρά αύριο, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, στο νομό Θεσσαλονίκης, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση με αφορμή την Ημέρα στις 12 στο άγαλμα Βενιζέλου. 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τιμά τις γυναίκες του σήμερα και δεν ξεχνά τον ιστορικό ρόλο τους στους συνδικαλιστικούς, εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.
«Οι αγώνες των εργαζομένων γυναικών της Νέας Υόρκης που τον Μάρτιο του 1857 βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπές μεροκάματο, συνεχίζουν να εμπνέουν σήμερα όχι μόνο τις γυναίκες αλλά όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 
Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει «τον δίκαιο και διαχρονικό αγώνα όλων των γυναικών για ισότητα στην εργασία και τη ζωή». Όπως υπογραμμίζεται, στη χώρα μας «οι γυναίκες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ανεργίας, της αβεβαιότητας, της καταπάτησης βασικών και κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων. Οι γυναίκες εργαζόμενες υποαπασχολούνται, υποαμείβονται, απειλούνται με απόλυση αν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση, αν κάνουν οικογένεια ή ακόμα και αν διεκδικήσουν μια εξέλιξη στο εργασιακό τους περιβάλλον». 
Το ΕΚΘ διεκδικεί  ουσιαστική ισότητα στην εργασία, εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου, σταθερή και πλήρη εργασία με ίσους όρους, ενίσχυση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας, καθολική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παροχές υγείας.