Στην απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης προχωρά η διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης από σήμερα το μεσημέρι στις 2.00 έως και τις 12.00 τη νύχτα της Τρίτης.
Μπορεί στην ανακοίνωση της αστυνομίας να μη γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον λόγο της απαγόρευσης, ωστόσο είναι προφανές ότι αυτός σχετίζεται με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν μέλη του εθνικιστικού χώρου έξω από το Ολύμπιον σήμερα το απόγευμα για την αφίσα του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο πιθανής αντισυγκέντρωσης.
Η απόφαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, λαμβάνεται γιατί «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, καθώς και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στην οριοθετημένη και κεντρικότερη περιοχή της πόλης».
Στην αφίσα απεικονίζεται μία γυμνή εσταυρωμένη έγκυος γυναίκα, με τη μορφή της Παναγίας. Για το θέμα είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας, με την παράκληση να μην αναρτηθεί η αφίσα και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.