Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Θεσσαλονικιός, θα είναι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ένας από αυτούς που θα κάνουν εντυπωσιακή είσοδο στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.
Επίσης, η Βούλα Πατουλίδου είναι η δεύτερη εκ Θεσσαλονίκης και, ήδη, έχουν αρχίσει οι... καραμπόλες στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για αυτόν που θα αναλάβει αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, καθώς η όποια επιλογή θα σημάνει και αλλαγές σε άλλους φορείς.
Ως Θεσσαλονικιός μπορεί να λογίζεται και ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Σωτήρης Σέρμπος ο οποίος, επίσης, ανακοινώθηκε.
Στην έξοδο κάθονται δύο -επίσης- Θεσσαλονικείς: Ο Θοδωρής Ζαγοράκης και η Μαρία Σπυράκη. Μπορεί και οι δύο να θέλουν να ανανεώσουν την θητεία τους, όμως πηγές στη ΝΔ αναφέρουν ότι αναζητείται η επόμενη θέση την οποία θα καταλάβουν αμφότεροι. Πάντως δεν φαίνεται να εγκαταλείπουν τις Βρυξέλλες... Κι ενώ ο πρώτος κρατά το στόμα του κλειστό (όπως κάνει αρκετά χρόνια τώρα), η Μαρία Σπυράκη έχει ξεχυθεί για να υποστηρίξει την παραμονή της στο Ευρωψηφοδέλτιο. Ως και βραδιά «του νόου ας μπέτερ» οργάνωσε, με κάποιους κυβερνητικούς βουλευτές να διαγκωνίζονται για να βρεθούν δίπλα της.
Οι πηγές του Περαστικού θεωρούν άλλους υποψήφιους δυνατούς κι άλλους όχι και τόσο, χωρίς, πάντως, να φαίνεται πως έχουν καταλάβει ότι η ψήφος για τις ευρωεκλογές αυτήν τη φορά δεν θα είναι μόνον χαλαρή. Θα είναι και τιμωρητική.

Γράφει ο Περαστικός