Αύριο Τσικνοπέμπτη (07.03.2024) ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή στις 40 Εκκλησιές, με στόχο την ανάδειξη του κοινωνικού και πολιτιστικού ρόλου του Γυμναστικού Συλλόγου για την συγκεκριμένη περιοχή της πόλης.
Η γιορτή γίνεται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, το 31ο Δημοτικό Σχολείο, τις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ, συλλόγους, επιχειρήσεις και καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης.
Στη γιορτή θα συμμετάσχουν όλα τα Αθλητικά Τμήματα του Γυμναστικού Συλλόγου, μαζί με τις Ακαδημίες, τα μέλη και τους γονείς των μικρών μας αθλητών/τριών, ενώ έχουν προσκληθεί όλα τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, η Α’ Δημοτική Κοινότητα και οι εργαζόμενοι της γειτονιάς.
Η γιορτή θα αρχίσει στις 16:00 μ.μ. στον Αθλητικό και Πολιτιστικό Πολυχώρο των Χορτατζήδων, με άφθονο χορό και φαγητό για όλους τους παρευρισκόμενους/ες.
Στις 19:00 μ.μ θα ξεκινήσει μια μουσική περιοδεία (πατινάδα) προς το κέντρο της γειτονιάς, η οποία θα καταλήξει στην Πλατεία Παύλου Μελά, επί της οδού Βιζυηνού, όπου θα ακολουθήσουν και άλλες καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες για όλα τα παιδιά.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο δημόσιος χώρος της ευρύτερης γειτονιάς θα έχει στολιστεί ανάλογα με κορδέλες και σημαίες που δημιούργησαν τα παιδιά των Ακαδημιών και οι μαθήτριες/ες του 31ου Δημοτικού Σχολείου.
H γιορτή θα τελειώσει στις 22:45 μ.μ και στην συνέχεια όλοι και όλες μαζί θα συμβάλουν στην καθαριότητα της γειτονιάς.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών, έχουν ενημερωθεί η Τροχαία, το ΕΚΑΒ και ο ΟΑΣΘ.
Σε περίπτωση βροχής, η γιορτή θα γίνει στο «Ιβανώφειο» κλειστό γυμνατήριο.