Σε γνωστό μπαρ της Θεσσαλονίκης εθεάθη χθες Παρασκευή 30/3/2024, ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο παραιτηθείς υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ φαίνεται ότι αποφάσισε να περάσει κάποιες χαλαρές ημέρες μαζί με την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη, στη Θεσσαλονίκη. Όσοι πολιτικοί του φίλοι τον είδαν από κοντά και συνομίλησαν μαζί του είπαν πως ήταν ήρεμος και ψύχραιμός. Φαίνεται πως μπήκε για τα καλά στη... χαλλλαρή ατμόσφαιρα της πόλης.

Πάντως ούτε ο Γιάννης Μπρατάκος, ούτε η ¨Ελενα Ράπτη εμφανίστηκαν στην εκδήλωση της ΝΔ για τις ευρωεκλογές με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους άλλους τέσσερις ευρωβουλευτές που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Απουσία που σχολιάστηκε -αν όχι του κ. Μπρατάκου, σίγουρα της υφυπουργού Τουρισμού. Στην πόλη της γινόταν η εκδήλωση...

Η εκδήλωση είχε πολύ κόσμο, αλλά... σιγουράκια, όπως τα χαρακτήρισε και βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης που έδωσε το παρόν. Δηλαδή ανθρώπους που θεωρείται ότι θα ψήφιζαν, ούτως ή άλλως, Νέα Δημοκρατία. Το θέμα είναι να δούμε τι θα γίνει με τους δυσαρεστημένους, πρόσθεσε.

Για να πάρετε μια ιδέα για το ποιος μπορεί να ήταν, να πούμε ότι απόντες από τους βουλευτές ήταν ο κ. Γκολιδάκης. Για την κ. Ράπτη τα είπαμε. Όλοι οι άλλοι εκλεγμένοι ήταν εκεί. Με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της Κ.Ο., Σταύρο Καλαφάτη που, όμως, μετά τις αρχικές ομιλίες, «δραπέτευσε». Προφανώς για να προλάβει κάποιες άλλες εκδηλώσεις... Γιατί εθεάθη σε ουκ ολίγες. Κάτι που σχολιάστηκε από άλλον βουλευτή (της Β Θεσσαλονίκης). «Ο Σταύρος άρχισε τις... πτήσεις», σχολίασε. Έσπευσε, πάντως, να προσθέσει ότι εννοούσε τις πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που αναγκάζεται να κάνει κάθε βδομάδα, καθώς τα κομματικά του καθήκοντα τον αναγκάζουν να περνά σχεδόν όλη την... εργάσιμη εβδομάδα στην πρωτεύουσα.

Στην εκδήλωση δεν ήταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Βούλα Πατουλίδου και Αθανάσιος Εξαδάχτυλος. Ήταν, πάντως, δικαιολογημένοι, καθώς η πρώτη έπρεπε να βρίσκεται σε εκδήλωση στην Αθήνα, ενώ ο δεύτερος είχε προγραμματίσει, καιρό πριν, μίνι περιοδεία.

Μια κι ο λόγος για τα ταξίδια του γ.γ., διάβασα ότι συνταξίδευε την Παρασκευή με τη βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου. Η οποία έχει αναδειχτεί σε ιδιαίτερα δραστήρια, καθώς δεν περνά μέρα που να μην κάνει κάποια δήλωση, ή να μην καταθέσει -είτε μόνη της είτε με άλλους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- μια ερώτηση στη Βουλή.

Ομιλία γεμάτη καρφιά από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο star forum. Το πρώτο καρφί ήταν για τις ηγεσίες της ενωμένης Ευρώπης. «Οι ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να αφουγκραστούν προσεκτικά και να απαντήσουν πειστικά στις ανησυχίες των πολιτών, ειδικά αυτών που πλήττονται από τα φαινόμενα αυτά και βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν προς το χειρότερο. Οφείλουν να σκύψουν στα προβλήματά τους, να ακούσουν τις ανησυχίες τους, να εξηγήσουν ότι νοιάζονται πραγματικά γι αυτούς.. Αφ' υψηλού ελιτίστικες συμπεριφορές δεν χωρούν. Απαξιωτικοί και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί απλώς ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από σεβασμό στις αξίες, τις παραδόσεις τους και τις ρίζες τους τον πατριωτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, το ρόλο της οικογένειας, την θρησκευτική τους πίστη. Έχουν ανάγκη να πειστούν ότι δεν μπορεί στο όνομα ενός δικαιωματισμού να μην γίνονται εξ ίσου σεβαστά τα δικά τους δικαιώματα», είπε ο Κώστας Καραμανλής.

Κι αν κάποιοι πουν πως το καρφί του είχε διπλό στόχο, υπάρχει και δεύτερο, σαφώς με στόχο στο εσωτερικό: «Έχοντας αυτά υπ΄ όψιν , σε κάθε περίπτωση απαιτείται η επεξεργασία και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και στοχευμένης οικογενειακής πολιτικής. Με απλά λόγια, πολιτική για την στήριξη της οικογένειας και την αύξηση της γονιμότητας. Μια τέτοια πολιτική περιλαμβάνει από τη μια ένα πλέγμα μέτρων και κινήτρων φορολογικού, εργασιακού και επιδοματικού χαρακτήρα. Και από την άλλη αντίστοιχη δέσμη μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την φροντίδα κατά την βρεφονηπιακή ηλικία, την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Καίρια παράμετρος σε αυτή την δέσμη είναι και μια πολιτική διευκόλυνσης για τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν στέγη». Και υπογράμμισε ότι, η προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνησή του με το θέμα των τριτέκνων το 2007, σταμάτησε με την κρίση το 2010, αλλά από εκεί κι έπειτα... «αναιρέθηκε»...

Στα 1,3 εκ ευρώ φθάνει το ποσό που θα πάρει ο δήμος Θεσσαλονίκης για να προχωρήσει σε νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων από το κέντρο της πόλης και να έχει έναν λιγότερο παράγοντα η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και, μάλιστα, είπε πως υπέγραψε ήδη τη σχετική τροπολογία. Απομένει να αποφασιστεί από το δήμο ότι στην φορτοεκφόρτωση πρέπει, επιτέλους, να τηρηθούν τα νόμιμα, για να δούμε κι άλλον έναν παράγοντα του ίδιου προβλήματος να απαλείφεται... Ιδού η Ροδος...

Γράφει ο «Σύντομος»