Μια συνέντευξη Τύπου και μια εκδήλωση, που θα ακολουθήσει δείχνει τη διάθεση κάποιων στην Αριστερά -τουλάχιστον στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- να τα βρουν. 
Του Περαστικού το όλο θέμα του θυμίζει... επακούμβηση καθώς, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 στις 12:00, στην αίθουσα του Περιφεραιακού Συμβουλίου ΠΚΜ θα καθίσουν δίπλα - δίπλα οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων "Πράξεις για τη Μακεδονία" Χρήστος Παπαστεργίου(κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ) και "Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας" Γιάννης Μυλόπουλος(κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ) και ο πρόεδρος της "Σοσιαλιστικής Προοπτικής" Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.
Αφορμή γι αυτήν την Αριστερή συνύπαρξη είναι η εκδήλωση με τίτλο "Ποια Ανάπτυξη και πως; Επιστήμη και πολιτική για τη βιωσιμότητα στην Κεντρική Μακεδονία" που θα ακολουθήσει την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στις 18:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Θεσσαλονίκης.
Είναι γνωστή η επιθυμία κάποιων στην Αριστερά για τη δημιουργία ενός πλατιού κεντροαριστερού κινήματος. Είναι πρόσφατη στη μνήμη μας η εκδήλωση της Εφημερίδας των Συντακτών, όπου, τελικά, εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για να πει ότι... έχει τον άνθρωπό του (τον Τεμπονέρα) στο πάνελ, άρα... όλα καλά. Είναι, δε, διακαής πόθος όλων να δουν ένα κεντροαριστερό κίνημα κόντρα στην κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Κάποιοι, βέβαια (ανάμεσά τους και ο Περαστικός) θα πουν ότι βιάζονται (με την έννοια του «επείγονται» ο όρος -για να μην παρεξηγούμαστε). Καλό θα είναι να περιμένουν τις ευρωεκλογές για το επόμενο βήμα τους, καθώς, εάν και εφόσον με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα δεν ξεπεράσουν οι μεν το 10-11% και οι δε το 12-13%, καλό θα είναι να πάρουν πιο σοβαρές αποφάσεις από επιχειρήσεις επακούμβησης που, στο κάτω - κάτω της γραφής, αφήνουν και σημάδια...

Γράφει ο «Περαστικός»