Πανστρατιά για τη σημερινή εκδήλωση του ιδρύματος Kondrad Adenauer και της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.  Εκτός των πέντε ευρωβουλευτών (Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανόλη Κεφαλογιάννη και Στέλιο Κυμπουρόπουλο) που θα είναι, εκ νέου, υποψήφιοι, ήταν εκεί οι υφυπουργοί Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και οι βουλευτές Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος, Θόδωρος Καράογλου και Φάνης Παππάς. 
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε: «Εδώ δεν πρόκειται για τιμωρητική αλλά για δημιουργική ψήφο» και κάλεσε όλους τους παριστάμενους να πείσουν τα παιδιά τους να πάνε να ψηφίσουν υπογραμμίζοντας πως ζητούμενο είναι η συμμετοχή. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «σε αυτές τις ευρωεκλογές πρέπει να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά την ελληνική σημαία και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ζήτησε να ηττηθούν οι λαϊκιστικές και οι ακραίες αντιευρωπαϊκές φωνές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασαιλείου. Τονισε ότι δεν πρόκειται για μια ψήφο χαλαρή ή «χαβαλέ» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως η ευρωομάδα του συνέτασε ψηφίσματα κατά της χώρας και ζητούσε να περικοπούν ευρωπαϊκά κονδύλια από τη χώρα μας. 
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε Απόστολος Τζιζτζικώστας αναφέρθηκε στο σημαντικό διακύβευμα των ευρωεκλογών και επισήμανε πως συνδέεται με τον τόπο και την Ε.Ε. 
«Στην Ευρώπη είμαστε πρωταγωνιστές για τα εθνικά μας θέματα για τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα της πατρίδας μας και με τη ΝΔ και την Κυριάκο Μητσοτάκη μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά», τόνισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.
«Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για τις προκλήσεις της Ευρώπης, να αναδείξουμε τα έργο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερο για την Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, της ειρήνης και της ασφάλειας», είπε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
«Ανταλλάσσουμε απόψεις για την Ευρώπη που ετοιμάζεται να κάνει την κοινή άμυνα, να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων από την παράνομη μετανάστευση. Την Ευρώπη που ετοιμάζει τις αναγκαίες αλλαγές για την κοινή αγροτική πολιτική, προστατεύει την υγεία μας, μέσα από όλες εκείνες τις νομοθεσίες που ευνοούν την προστασία του περιβάλλοντος και δυναμώνουν τον καταναλωτή, την Ευρώπη που νοιάζεται για της χαμηλότερες τιμές ενέργειας, για Ευρώπη μας», σημείωσε η Μαρία Σπυράκη.
«Είναι ανάγκη να πάμε όλοι στις κάλπες, να μην υποτιμήσουμε την εκλογική αναμέτρηση. Είναι πολύ σημαντική. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, το μέλλον των επόμενων γενεών εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ευρώπη», είπε από τη μεριά της η Ελίζα Βόζενμπεργκ.
Πριν την εκδήλωση σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοσκόπηση και ότι σε αυτές κρίνεται η εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ευρώπη.