Δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενάντια στον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων.
Ο θεσμός κάνει πρεμιέρα σήμερα το απόγευμα από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνουν τέσσερις επεμβάσεις. Επίσης, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι προγραμματισμένη μία επέμβαση και, γι αυτόν το λόγο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Για εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα νοσοκομεία κάνουν λόγο υγειονομικοί στη διαμαρτυρία τους. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στην κινητοποίηση, καταγγέλλει πώς τη στιγμή που υπάρχουν πολλές κενές χειρουργικές κλίνες, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού ώστε τα νοσοκομεία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασθενών, προχωράει στην εφαρμογή του μέτρου τον απογευματινών ιατρείων, αναγκάζοντας τον κόσμο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εξυπηρετηθεί.
Η διαμαρτυρία εξελίχθηκε σε... διπλή όταν, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε ιατρούς και υγειονομικούς, οι νοσοκομειακοί εισέβαλαν στην αίθουσα κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.
Στην εκδήλωση παρίσταντο ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος. 
Οι νοσοκομειακοί έλεγαν ότι, για το πρόσφατο περιστατικό βίας στο νοσοκομείο, που στάθηκε αφορμή για την εκδήλωση, ευθυνόταν, όπως και σε άλλα παρόμοια περιστατικά, η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας.
Τους διαμαρτυρόμενους προσπάθησε να κατευνάσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Κάποιοι από το κοινό ζήτησαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και τα πνεύματα ηρέμησαν.