Μια φορά δεν... περίμενε ο ΠΑΟΚ να «διαβάσει» το παιχνίδι του αντιπάλου του, μπήκε καλά διαβασμένος στη λεωφόρο, πέτυχε γκολ με το καλημέρα και πήρε τη νίκη. Κι αν οι παίκτες του δεν έδειχναν έλεος στα τελευταία λεπτά, μπορεί και να έφευγε με μεγαλύτερο σκορ από την Αθήνα.
Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερα στημένος από την ομάδα του Φατίχ Τερίμ που, για πρώτη φορά βρήκε να αλλάξει στήσιμο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τιμωρήθηκε, καθώς οι παίκτες του ως το τέλος φαίνονταν σαν ψάρια έξω από το νερό. Κι αν δεν ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, με λάθη τους, να τους δίνουν την μπάλα, είναι σίγουρο πως το διπλό θα ερχόταν ακόμη πιο εύκολα.
Δεν στριμώχθηκε, ιδιαίτερα, ο ΠΑΟΚ. Ήταν πιο έτοιμος γι αυτό το παιχνίδι και το παιχνίδι του ήταν πιο μεστό. Οι τελικές έβρισκαν συνέχεια εστία και ήταν, εκτός από δημιουργικός, ουσιαστικός. Με λίγες ευκαιρίες, τρία γκολ...
Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έδειξε πως απέχει πολύ από την ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει τον εφετινό τίτλο.
Μόνο γέλια μπορούν να φέρουν οι δηλώσεις Τερίμ μετά το παιχνίδι, που επικαλέστηκε τη διαιτησία επειδή δόθηκαν... μόνον τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης
Γκολ: 29' Μπερνάρ, 90+3' Μπερνάρ / 2' Ντεσπότοφ, 37' Μπράντον Τόμας, 89' Σβαμπ (πέν.)
Δοκάρια: 52' Παλάσιος / -
Διαιτητές: Διαιτητές: Μικέλ Ρέντερ, βοηθοί Ντενίζ Γιουρντακούλ, Γιάκομπ Μάστρουπ, 4ος Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου, VAR Γιόνας Χάνσεν - Βασίλειος Νικολακάκης, παρατηρητής Θεόδωρος Γκαϊτατζής.
Κίτρινες: 53' Κότσιρας / 9' Ντεσπότοφ, 31' Κετζιόρα, 65' Κοτάρσκι, 73' Σαμάτα, 90+5' Κουλιεράκης. 90+5' Τάισον
Κόκκινες: 88' Παλάσιος / -
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46’ Ρουμπέν), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Τσέριν (79’ Γερεμέγεφ), Κώτσιρας, Μπερνάρ, Μπακασέτας, Σπόραρ (46’ λ.τρ. Παλάσιος), Ιωαννίδης.
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι Ότο (77’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (61’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (72’ Σαμάτα). 

* Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το κορεό των φίλων του Παναθηναϊκού που απεικόνιζε τον Λευκό Πύργο να τυλίγεται στις φλόγες.