Σε τηλεοπτικό διάγγελμά της, η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ παραδέχτηκε, σήμερα, ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και βρίσκεται στα πρώτα στάδια της θεραπείας.
Κάνει λόγο για ένα «τεράστιο σοκ» μετά από  «δυο απίστευτα δύσκολους μήνες». Έστειλε όμως ένα θετικό μήνυμα λέγοντας: «Είμαι καλά και δυναμώνω κάθε μέρα».
Στη δήλωσή της εξηγεί ότι όταν έκανε επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο, δεν ήταν γνωστό ότι υπήρχε καρκίνος. «Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διέγνωσαν καρκίνο. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα είμαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας», είπε η πριγκίπισσα.
Είπε ότι σκέφτεται όλους εκείνους που έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο, προσθέτοντας: «Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι».
Για την οικογένειά της ανέφερε: «Ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της νεαρής οικογένειάς μας. Μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που τους ταιριάζει και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει». Πρόσθεσε ότι η οικογένειά της χρειάζεται τώρα «λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα».
Κέιτ και Ουίλιαμ δεν αναμένεται, πλέον, να εμφανιστούν με τη βασιλική οικογένεια την Κυριακή του Πάσχα και δεν θα υπάρξει πρόωρη επιστροφή στα επίσημα καθήκοντά της για την πριγκίπισσα. Το παλάτι είπε επίσης ότι η ξαφνική απουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ από μια τελετή μνήμης στα τέλη Φεβρουαρίου οφειλόταν στην ανακάλυψη της διάγνωσης καρκίνου της Αικατερίνης.
Το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι το βίντεο της πριγκίπισσας γυρίστηκε την Τετάρτη από το τμήμα παραγωγής του BBC.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι η πριγκίπισσα έδειξε «τεράστια γενναιότητα» με τη δήλωσή της, ευχόμενος «ταχεία ανάρρωση». Και πρόσθεσε:  «Όταν πρόκειται για θέματα υγείας, όπως και σε όλους τους άλλους, πρέπει να της παραχωρηθεί το απόρρητο για να επικεντρωθεί στη θεραπεία της και να είναι με την αγαπημένη της οικογένεια».