Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στις 15:02.
Στη συνέχεια, ο χειριστής διακομίστηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του και όλες οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ήταν καθαρές. Ωστόσο, θα παραμείνει σήμερα στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και πιθανότατα αύριο θα πάρει εξιτήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το F-16 παρουσίασε μηχανική βλάβη και ο πιλότος το εγκατέλειψε, προλαβαίνοντας να εκτιναχθεί από το μαχητικό.
Από τη στιγμή που εκτινάχθηκε μέχρι τη στιγμή που περισυνελέγη από ελικόπτερο Super Puma πέρασε περίπου μιάμιση ώρα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΑ, το F-16 κατέπεσε στις 13:29 και ο πιλότος περισυνελέγη από το ελικόπτερο στις 15:02. Να σημειωθεί ότι το κάθισμα του πιλότου περιλαμβάνει μικρή φουσκωτή λέμβο για την περίπτωση που το αεροσκάφος καταπέσει στη θάλασσα.
Τις ευχές του για ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του στον χειριστή του F-16, που κατέπεσε κοντά στη νήσο Ψαθούρα, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Σε ανάρτησή του, ο κ. Δένδιας αναφέρει: «Εκφράζουμε τις πιο ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του, στον χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε σήμερα σε θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου». Και καταλήγει: «Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στην επιτυχή και ταχύτατη επιχείρηση διάσωσης».
Με τον χειριστή μίλησε τηλεφωνικά και ο πατέρας του. Ο χειριστής τον διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του.