Συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και ενός μηνός επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 50χρονο- μέλος της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα” για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη. 
Το περιστατικό συνέβη στο Ρετζίκι, στις 9 Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος με καλάσνικοφ ανά χείρας, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και άρπαξε από τα ταμεία 8.500 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγε με μηχανή και συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αναρμόδιο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων που είχε δικάσει τον 50χρονο και του είχε επιβάλει πρωτόδικη ποινή 13 ετών και 5 μηνών, χωρίς αναστολή, εκδίκασε εκ νέου την υπόθεση για “ληστεία με βαρύ οπλισμό” και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος.
Κατά την απολογία του, ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι βρήκε το όπλο και επισήμανε ότι δεν το όπλισε όταν βρίσκονταν στην τράπεζα καθώς δεν είχε σκοπό να βλάψει κανέναν.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για ληστεία για διακεκριμένη οπλοκατοχή για παράνομη κατοχή γεμιστήρα διάρρηξη και απειλή.
Ο καταδικασθείς επέστρεψε στη φυλακή.