«Τα φαντάσματα» του παρελθόντος επιχειρούν να επιστρέψουν. Η νεολαία της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» τοιχοκόλλησε, σήμερα το πρωί, στην εξώπορτα του γραφείου μου επιστολή, με αφορμή τη θετική μου ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», υποστηρίζει σε ανακοίνωση - δήλωσή του ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος.
Ο κ. Σιμόπουλος δημοσίευσε φωτογραφίες της θυροκολλημένης επιστολής(σ.σ. η οποία ήταν κολλημένη στα κουδούνια της εξώπορτας του κτιρίου), στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Η ψήφος υπέρ του κατάπτυστου νομοσχεδίου "Ισότητα στον πολιτικό γάμο - τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις" αποτελεί ευθεία προσβολή κατά των αξιών του ελληνισμού και των αρχών της ορθοδόξου πίστεως επιπλέον εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο ανεξέλεγκτου αριθμό ευάλωτων ανήλικων μελών της ελληνικής κοινωνίας πλήττει δεν βάναυσα θεμελιώδη δικαιώματα αυτών».
Στην επιστολή γίνεται αναφορά σε «πράξη αφορισμού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» που, όπως αναφέρεται τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου στις 17 Μαΐου 2020 καθώς και σε «πράξη αναθεματισμού των βουλευτών της περιφέρειας Α Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου, Μαρίας Δόμνας Μιχαηλίδου και Νίκου Βλαχάκου» που φέρεται ότι τελέστηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2024 στα Κύθηρα. Και η θυροκολλημένη επιστολή καταλήγει: «Τέλος, δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε τα μέγιστα ώστε να ενθυμίζουμε στον ελληνικό λαό την ως άνω αξιακή σας επιλογή μέχρι απομακρύσεώς σας από οποιοδήποτε δημόσιο αιρετό αξίωμα»
Ο κ. Σιμόπουλος θεωρεί ότι η έκφραση «η εμφάνισή σας σε εκδηλώσεις θρησκευτικού και άλλου τύπου είναι μη επιθυμητή», που αναφέρεται στην -τριών παραγράφων- επιστολή, είναι «απειλές» ειδικά την ημέρα που συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να καθορίσει την στάση της Εκκλησίας στο συγκεκριμένο θέμα.
«Θεωρώ δεδομένο ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα εκφράσει την αντίθεσή της στην ενέργεια αυτή και σε τυχόν άλλες παρόμοιες και θα προστατεύσει όσους βουλευτές τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου. 
Όπως θεωρώ δεδομένο ότι θα την καταδικάσουν τα κόμματα που τάχθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου και κυρίως θα σταματήσουν, με την ακραία ρητορική των στελεχών τους, να ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών των "φαντασμάτων"», δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ.
Και καταλήγει λέγοντας ότι «αυτές οι εξουσιαστικές συμπεριφορές ουδεμία σχέση έχουν με τη χριστιανική, ορθόδοξη πίστη».