Αύριο, 2 Μαρτίου 2024, θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη τα καινούρια 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που θα ενταχθούν στο στόλο του ΟΑΣΘ. Αυτό ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου.
Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας ο στόλος των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη θα ενισχυθεί με την προσθήκη των 110 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων το 2ο τρίμηνο του 2024(μετά τις απαραίτητες δοκιμές και εκπαίδευση του προσωπικού). «Το χρονοδιάγραμμα τηρείται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι προχωρά ο διαγωνισμός για ανάθεση λεωφορειακών γραμμών (όχημα, οδηγός και συντήρηση), 10 ετών ή νεότερα, για τα επόμενα 10+1 έτη στη Θεσσαλονίκη.
«Βρισκόμαστε στη φάση σχεδιασμού του 2ου διαγωνισμού προμήθειας 750 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων περίπου 225 λεωφορεία αναλογούν στη Θεσσαλονίκη». συμπλήρωσε.
Για την ενίσχυση του ΟΑΣΘ με 150 νέους συμβασιούχους οδηγούς είπε πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσω ΑΣΕΠ κι ότι «σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, διερευνάται η δυνατότητα επέκτασης του χρόνου σύμβασης των νέων συμβασιούχων οδηγών και η δυνατότητα απασχόλησης επιπλέον περίπου 40 οδηγών, έως το τέλος του 2024. Δηλαδή μέχρι την έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, που προσδιορίζεται για τον εφετινό Νοέμβριο». 
Για τον υπουργό, «το αποτέλεσμα των μέχρι σήμερα ενεργειών είναι ο αριθμός των λεωφορείων που κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης να έχει αυξηθεί σημαντικά.  Συγκεκριμένα, από 245 λεωφορεία του ΟΑΣΘ τον περασμένο Δεκέμβριο, χθες κυκλοφόρησαν 296 λεωφορεία.  Πρόσθετα, ο ΟΣΕΘ επιβεβαίωσε την αυξητική τάση στις επικυρώσεις εισιτηρίων της αστικής συγκοινωνίας (ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ).  Συγκεκριμένα, το 2023, έγιναν 9,6 εκατομμύρια επικυρώσεις εισιτηρίων, 69% περισσότερες από το 2022».