Στα τέλη Απριλίου, όταν ολοκληρωθούν οι πρόδρομες εργασίες στο FlyOver και μετακινηθεί το εργοτάξιο στο ρεύμα κυκλοφορίας που βρίσκεται από την πλευρά του Σέιχ Σου,  θα φανεί και το πώς θα διαμορφωθεί η κίνηση στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης στην τελική της μορφή.
Αυτό εκτιμά ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα Σάββατο 30/3/2024, στο 18ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία & Ανάπτυξη», που διοργάνωσε το ka-business.gr.
Για τις πρόδρομες εργασίες είπε πως πήγαιναν «πολύ γρηγορότερα απ ό, τι περιμέναμε και πιστεύω ότι μέχρι τα τέλη του Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί», ενώ για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή, υποστήριξε:
«Έχουν βελτιωθεί δραστικά οι συνθήκες κυκλοφορίας μέσα από την ίδια την πόλη για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί αυτήν τη στιγμή η πόλη αστυνομεύεται και αυτό που πραγματικά έλειψε -γιατί αυτό είναι που προκαλεί τη φόρτιση- είναι η παράνομη στάθμευση στις βασικές διαμπερείς οδούς που διέρχονται μέσα από την πόλη και επιτρέπουν την κίνηση από νότο προς βορρά βορειοανατολικά, δηλαδή από τη μεριά της Χαλκιδικής και της Καλαμαριάς προς τη μεριά της ΠΑΘΕ. Σιγά σιγά το βλέπουμε ότι τα πράγματα βελτιώνονται, γιατί αλλάζει και το μοτίβο των μετακινήσεων στην πόλη. Ο καθένας επιλέγει την οδό που αυτός θεωρεί ότι πλέον τον εξυπηρετεί καλύτερα και αυτό βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι δεν υπάρχει στην περιφερειακή οδό πρόβλημα», επισήμανε ο υφυπουργός, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχεδιασμός για δακτύλιο.

13 εκ. στο δήμο Θεσσαλονίκης για τη νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων

Ανακοίνωσε πως, ήδη, υπέγραψε τροπολογία για έκτακτη επιχορήγηση 13 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα χρόνια προς το δήμο Θεσσαλονίκης, «για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αυξημένη εργατική δαπάνη λόγω της νυχτερινής αποκομιδής».
Την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, παρά την αύξηση των διοδίων, τη χαρακτήρισε «ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για το οποίο πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που δούλεψαν διαχρονικά πάρα πολλά χρόνια», λόγω των επενδύσεων και «βαρέων» συντηρήσεων που πρέπει να γίνουν, καθώς «οι υποδομές πλέον έχουν πάρα πολύ μικρό μερίδιο στο ΕΣΠΑ».
Εκτίμησε ακόμη πως το έργο θα φέρει και νέες επενδύσεις «για παράδειγμα θα κατασκευαστεί ο κάθετος, ο δεύτερος κλάδος και θα αναβαθμιστεί ο υπόλοιπος στον κάθετο άξονα μεταξύ της Ελλάδος και της Βόρειας Μακεδονίας, στο τμήμα Χαλάστρα και Πολύκαστρο».