Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν οι φοιτητές ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα Αυτήν την ώρα (13:30) η πορεία βρίσκεται έξω από το Διοικητήριο όπου στεγάζεται ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών.

Είναι η ένατη εβδομάδα κινητοποιήσεων και, αρχικά σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας. Εκεί, καθώς σήμερα είναι Τσικνοπέμπτη, φοιτητές άναψαν φουφού κι έκαψαν σε σχάρα φωτοτυπίες χαρτιών σε μια συμβολική κίνηση, καθώς στα χαρτιά απεικονίζονταν υποτιθέμενα πτυχία. 

«Πανεπιστήμιο είναι μόνον το δημόσιο. Όλα τα υπόλοιπα είναι ξεπούλημα. Βάζουμε ταφόπλακα στα σχέδια της κυβέρνησης για την εμπορευματοποίηση των πτυχίων μας», υποστηρίζουν οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία.

Όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες «απέναντι σε αυτή την πολιτική η κυβέρνηση βρίσκει τείχος όλους εμάς που μέσα από τους συλλόγους μας αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα. Μαζί με την πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εργαζόμενων στα πανεπιστήμια ,τα εργατικά σωματεία, τους αγρότες, τους μαθητές και το λαό της χώρας κλιμακώνουμε τον αγώνα μας». Μάλιστα οι φοιτητές δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω, ακόμα κι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο καθώς όπως λένε «οι αγώνες μας δεν θα σταματήσουν. Θα οργανωθούμε και θα συνεχίσουμε. Τα νομοσχέδια καταψηφίζοντας στους δρόμους».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και ο ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ καλούν αύριο σε 48ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:00 μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. Για τις 12:00 αύριο έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα, για όσους δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.