Σε πέντε δρόμους του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται, σήμερα, Τετάρτη 27/3/2024, έργα -εκτός από αυτά στην περιφερειακή οδό για το FlyOver.
Συγκεκριμένα:

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει από σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, από τις 07.30 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν εργασίες στο δεξιό έρεισμα της οδού με κατεύθυνση προς τα Νέα Μουδανιά, από κινητά συνεργεία στα στηθαία ασφαλείας της οδού, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά, στα εξής σημεία:
1. στη Χ.Θ.32+000,
2. στη Χ.Θ. 33+000,
3. στη Χ.Θ. 40+200,
4. στη Χ.Θ. 48+150.
Επισημαίνεται ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω τμημάτων της οδού για την εκτέλεση των εργασιών θα είναι σχετικά μικρός και σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών.

Στην 15η Επαρχιακή Οδό (Λαγκαδά- Κολχικού- Βόλβης- Ρεντίνας) καθώς και στους κλάδους σύνδεσής της η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί, έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας. Το στηθαίο τοποθετείται στο οδικό τμήμα μεταξύ του οικισμού Κολχικού έως τον οικισμό του Δρακόντιου, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα συνεχιστούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, από τις 07.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, οι εργασίες αντικατάστασης αρμών συστολής- διαστολής επί της γέφυρας Αξιού. Οι εργασίες γίνονται από τη Χ.Θ. 26+150 έως τη Χ.Θ.26+850. Οι εργασίες θα εκτελεστούν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποκλεισμό μόνον της μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά φορά.

Στη 2η Επαρχιακή Οδό (Θεσσαλονίκης – Ασβεστοχωρίου – Χορτιάτη – Κορυφής Κισσού) και στην 3η Επαρχιακή Οδό (Θεσσαλονίκης – Πυλαίας – Πανοράματος – Διασταύρωση προς Χορτιάτη) καθώς και στους κλάδους συνδέσεών τους συνεχίζονται έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, οι εξής εργασίες:
1. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της Λεωφόρου Παπανικολάου, στη 2η Επαρχιακή Οδό, στο οδικό τμήμα μεταξύ της εξόδου από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης έως και το παράπλευρο οδικό τμήμα της οδού Νερομύλων, με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
2. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της οδού Τζων Κέννεντυ, στην 3η Επαρχιακή Οδό, στο οδικό τμήμα μεταξύ των διασταυρώσεων των οδών Πρασακάκη και  Μουστακλή, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
3. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου, στην 3η Επαρχιακή Οδό, στο οδικό τμήμα μεταξύ των διασταυρώσεων των οδών Μαντζαρίδη και Γυμνασίου, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
4. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της Λεωφόρου Κομνηνών, στην 3η Επαρχιακή Οδό, στο οδικό τμήμα μεταξύ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου έως τον Σταθμό Μετεπιβίβασης Διασταύρωσης Χορτιάτη, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.