Την άμεση ανάγκη δημιουργίας αίθουσας ανάνηψης στο ενδοσκοπικό εργαστήριο της Γαστρεντερολογικής κλινικής του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτού Α Θεσσαλονίκης και Τομεάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής , Κατερίνας Νοτοπούλου.
Αφορμή για την ερώτηση στάθηκαν η γνωστή φωτογραφία με ασθενή που καθόταν σε πλαστικά καθίσματα σε αίθουσα αναμονής αντί να βρίσκεται σε αίθουσα ανάνηψης και η απάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στις Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι το  Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας και στα εξωτερικά του ιατρεία προσέρχονται χιλιάδες ασθενείς ενώ περιθάλπει σε μηνιαία βάση, περίπου 9.000 ασθενείς και θεωρούν ότι η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε «αναδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ακόμη και κρίσιμες, μοναδικές δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας όπως το Α.Ν.Θ. Θεαγένειο».
Χωρίς να κάνουν την παραμικρή αναφορά στο θέμα της ανέγερσης του νέου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, ρωτούν «γιατί το σχετικό αίτημα για δημιουργία χώρου ανάνηψης στο ενδοσκοπικό εργαστήριο της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγενείου εκκρεμεί για τρία και πλέον έτη», σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείου προκειμένου να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος και σε ποιες πολιτικές σκοπιμότητες αναφέρεται ο κ. Υπουργός και από ποιους στην ανάρτησή του της 03/03/2024;