Γράφει ο «Σύντομος»

Καιρός ήταν. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σ' αυτόν τον κακό χαμό που γίνεται με το που κάθε ένας που φοράει παπούτσια θέλει να οργανώσει ένα ιβέντ στην πόλη και να κλείσει όποιον δρόμο γουστάρει, όποτε το γουστάρει. Η αρχή έγινε από τον περίφημο «ημιμαραθώνιο» (πώς λέμε «ημιάρβυλο», «ημιανάπαυση»; Καμία σχέση). Ελπίζουμε μόνον να τηρήσει τη δέσμευσή του και να μην κάνει πίσω.

Κι όσο θυμόμαστε τι έγινε στις απόκριες που κάποιοι, με το έτσι θέλω, κλείσαν τους δρόμους για να κάνουν παρέλαση καρναβαλιού... πριν το καρναβάλι, τόσο του δίνουμε δίκιο του δημάρχου.

Να πιστώσουμε, επίσης, στο δήμαρχο, ότι κατάφερε να πάρει 13 εκ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, για να διατεθούν στην υπηρεσία καθαριότητας, ώστε να γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων το βράδυ για να ελαφρυνθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στο κέντρο της πόλης. Του χρεώνουμε, όμως, ότι στο μείζον θέμα των φορτοεκφορτώσεων, λύση δεν υπάρχει -ακόμη. Και σήμερα, από νωρις το πρωί, ως πριν λίγο, όποιος ήθελε, φορτοεκφόρτωνε όπου ήθελε. Εν αναμονή μέτρων, λοιπόν.

Συνταραγμένος δήλωσε ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδης από την γυναικοκτονία της Κυριακής. Δε φτάνει, υπουργέ μου. Κι εμείς συγκλονισμένοι είμαστε, αλλά εσύ, ως προϊσταμένη αρχή όλων όσων «δεν μέτρησαν σωστά» την υπόθεση κι έγινε η «στραβή» στη βάρδια τους, έχεις και την πολιτική ευθύνη.

Μια κι αναφερθήκαμε στην άγρια δολοφονία της Κυριακής, σίγουρα κανείς δεν πιστεύει ότι με την καθιέρωση του όρου «γυναικοκτονία» θα λυθεί το πρόβλημα. Όμως, αυτήν την αντιπολίτευση έχουμε, αυτήν... εμπιστευόμαστε (not)...  Εξάλλου, όταν μέρος αυτής της αντιπολίτευσης ήταν κυβέρνηση, είχε φροντίσει να μειώσει τις ποινές και να πέφτουν στα μαλακά και οι γυναικοκτόνοι... Ή, μήπως, όχι;

Τα πάνω - κάτω θα φέρει η (τυχόν) ποινική δίωξη σε βάρος των βουλευτών των «Σπαρτιατών». Αν ακυρωθεί η εκλογή τους, η ανθρωπογεωγραφία της Βουλής επανυπολογίζεται. Έδρες χάνονται από κάποιες περιφέρειες και καταλήγουν στο ίδιο κόμμα σε άλλες. Όλα τα κόμματα «τσιμπάνε» κι από κάτι, όμως κάποιοι που έχουν εκλεγεί, θα δουν την έξοδο της Βουλής και κάποιοι άλλοι την... είσοδο. Κι είναι και... ομόσταυλοι.

Διαβάσαμε ότι, σε συνέντευξή του στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μίλησε για τα θέματα της Θεσσαλονίκης κι αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου, παρουσιάζοντας τον τρόπο που θα γίνει με τη σταδιακή μεταφορά υπηρεσιών που στεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο σε κοντινό κτίριο. Όπως είπε η αναμόρφωσή του θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. Ό,τι ακριβώς δήλωνε και ο προκάτοχός του, Κώστας Τσιάρας, στη... μακρινή -χρονικά- περίοδο του κορωνοϊού. Μόνον που ο καιρός πέρασε, αλλά βήματα δεν είδαμε.

Και μια και ο λόγος για την TV100. Ιδιαίτερα ευχάριστη η ενεργοποίηση του Γραφείου Τύπου. Όμως, αλήθεια, το πιο σημαντικό που δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κ. Γιουτίκας ήταν οι ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη; Γιατί το δελτίο Τύπου σε αυτό βρήκε να επικεντρωθεί...