«Το Ιράν έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, η αντιαεροπορική άμυνα του οποίου θα τα αντιμετωπίσει. Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές. Θα χρειασθούν ώρες μέχρι να φθάσουν στο Ισραήλ», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Την επίθεση επιβεβαίωσε και το Ιράν. Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν. Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας πλήγματα με drones κατά στόχων στο Ισραήλ, μετέδωσε το ιρανικό αγγλόφωνο δίκτυο Press TV επικαλούμενο ιρανικές πηγές.
Ταυτόχρονα, η Ιορδανία κήρυξε κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλούμενης επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ. Περίπου μία ώρα αργότερα η Ιορδανία διέψευσε πως είχε κλείσει τον εναέριο χώρο της.
Το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του στις 21.30 GMT (00.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), όπως ανακοίνωσαν οι αεροπορικές αρχές. Η ιορδανική αντιαεροπορική άμυνα είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό drone ή αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, δήλωσαν δύο ιορδανικές πηγές ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε βροχή ρουκετών εναντίον του Ισραήλ. Σχετικό βίντεο ανέβασε στα σόσιαλ η Χεζμπολάχ.
Τα ιρανικά drones αναμένεται να φθάσουν στο Ισραήλ στις 02.00. Ταυτόχρονα αναμένονται και πύραυλοι τύπου Κρουζ που εξαπολύθηκαν πριν από λίγο. Drones με κατεύθυνση το Ισραήλ πέρασαν επάνω από την επαρχία Σουλεϊμανίγια του Ιράκ.
Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drones φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το Ιράν ξεκίνησε εναέρια επίθεση κατά του Ισραήλ. Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση από την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ κατά αυτών των απειλών από το Ιράν, ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ.
Το Ιράκ έκλεισε τον εναέριο χώρο του και διέκοψε κάθε εναέρια κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέ Μπορέλ καταδίκασε την επίθεση και τη χαρακτήρισε «σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».
Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν ότι μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Βρετανίας ενεπλάκησαν σε αερομαχία με ντρόουνς και κατέρριψαν κάποια από αυτά. Από τη Βρετανία, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται η είδηση.
H αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ ανακοίνωσε, μέσω σόσιαλ, ότι επρόκειτο για τα αντίποινα της Τεχεράνης στην επίθεση στο Ιρανικό προξενείο της Δαμασκού στις αρχές Απριλίου. Προσέθεσε ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και προειδοποίησε πως, αν το Ισραήλ στηριχθεί από άλλες χώρες, θα υπάρξουν νέα αντίποινα.