Σκηνές από αστυνομική ταινία του Χόλιγουν εκτυλίχθηκαν σήμερα Σάββατο 6/4/2024 το πρωί, στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, λίγο πριν τη Νέα Μάδυτο, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης αναγκάστηκαν να καταδιώξουν Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο δεν σταμάτησε σε σήμα που του έκαναν για έλεγχο.
Το Ι.Χ. οδηγούσαν δυο νεαροί αλλοδαποί ηλικίας 29 και 25 ετών, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και, με αυτό, μετέφεραν άλλους έξι αλλοδαπούς χωρίς έγγραφα - τους τρεις, μάλιστα, τους είχαν φορτώσει τον έναν πάνω στον άλλον στο πορτ μπαγκάζ!
Οδηγός και συνοδηγός, στο σήμα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα και, με συνεχείς ελιγμούς, επιχείρησαν να διαφύγουν. Δεν τα κατάφεραν και, έξω από τη Νέα Μάδυτο, παράτησαν το αυτοκίνητο κι επιχείρησαν να διαφύγουν τρέχοντας μέσα στα χωράφια. Ακινητοποιήθηκαν, όμως, από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους έξι «επιβάτες». Έτσι, σχημάτισαν δικογραφία κατά του οδηγού και του συνοδηγού για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και παράνομη είσοδο στη Χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα.