Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των πλέι άουτ, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παραμένοντας στη διεκδίκηση του τίτλου.
Η πειραϊκή ομάδα μείωσε από τον «Δικέφαλο» στον ένα βαθμό τη διαφορά που τους χωρίζει στην κατάταξη, ενώ οι δύο ομάδες έχουν κι από ένα παιχνίδι λιγότερο, το μεταξύ τους.
Ο Μεντιλίμπαρ παρέταξε την ομάδα του με οκτώ αλλαγές συγκριτικά με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο «Σουκρού Σαράτσογλου» και καταπονήθηκε παίζοντας δυο ώρες με την Φενέρμπαχτσε.
Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να φρεσκάρει το σύνολό του καθώς την Τετάρτη (24/4) ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική με εκτός έδρας υποχρέωση απέναντι στον Άρη.
Από την πλευρά του, ο Λουτσέσκου δεν κατάφερε να παρατάξει ένα γρήγορο σύνολο και είδε τους Πειραιώτες να παίζουν... όπως η Μπρυζ, προσπαθώντας να πιάσουν την, αργή, άμυνά του στον ύπνο. Μπορεί δύο φορές η μπάλα να κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι και να μην μέτρησε καθώς ο σκόρερ Ναβάρο ήταν οφσάιντ, την τρίτη -και φαρμακερή- όμως ο παίκτης του Ολυμπιακού κέρδισε πέναλτι από τον Κουλιεράκη, που εκτέλεσε ανεπιτυχώς ο Ποτένσε (ο πορτιέρο απέκρουσε), αλλά η άμυνα κοιμόταν ολόρθη και στην επαναφορά ο Κίνι έκανε το 1-0.
Η άμυνα άργησε και στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, το οποίο, πάντως, ξεκίνησε από φάουλ πάνω στον Σάστρε που είχε βγει στην επίθεση.
Ο ΠΑΟΚ ξύπνησε μόλις στο 77 όταν είχε και την πρώτη του ευκαιρία με τον Μπάμπα, για να ακολουθήσει κεφαλιά του Κουλιεράκη κι έπειτα το γκολ από τον -ξεχασμένο εδώ και πολλές αγωνιστικές στον πάγκο- Μάρκος Αντόνιο, που είχε μπει αλλαγή μόλις στο '80.
Για τον διαιτητή, κάτι ακόμη: Ήταν απίστευτη η ευκολία που μοίραζε κίτρινες - μόνον προς τη μία πλευρά...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης
Γκολ: 27' Κίνι, 61' Μαρτίνς / 90+2' Μάρκος Αντόνιο
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Μιγκέλ Νογκέιρα, βοηθοί Πέδρο Νούνο ντε Σα Μάρτινς, Πάουλο Ρικάρντο Ντουάρτε Μπρας, 4ος Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης, VAR Μπρούνο Αλεξάντερ Ντα Σίλβα Ολιβέιρα Εστέβεζ, Ηλίας Κωνσταντίνου, παρατηρητής Θεόδωρος Γκαϊτατζής.
Κίτρινες: 35' Άμπεϊ / 25' Κουλιεράκης, 63' Οζντόεφ, 63' Αν. Ζίβκοβιτς, 64' Ζ. Ζίβκοβιτς, 90' Μπάμπα
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (90΄+4 Βέσο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (78΄ Έσε), Ιμπόρα, Μαρτίνς (78΄ Μασούρας), Όρτα (85΄ Καρβάλιο), Ποντένσε, Ναβάρο (85΄ Ελ Κααμπί).
ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (78΄ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (74΄ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59΄ Ντεσπόντοφ), Τάισον (79΄ Μάρκος Αντόνιο), Τόμας (59΄ Σαμάτα).