Δυο άτομα συνελήφθησαν, χθες, στη Θεσσαλονίκη, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.
Συγκεκριμένα:
Σε… καπναποθήκη είχε μετατρέψει το σπίτι του, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι ο 42χρονος εμπορεύονταν λαθραία καπνικά προϊόντα. Έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του και τον συνέλαβαν να μεταφέρει 240 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν άλλα 2.387 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 180 συσκευασίας καπνού, χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Επίσης, αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, χθες (02-04-2024) το απόγευμα, 64χρονο Έλληνα, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.000 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.